Kruidenmixen

De kruidenmixen op deze blog heb ik zelf samengesteld. Door meerdere recepten te combineren, te ruiken, proeven en testen maak ik mijn eigen mixen. Ik heb er al flink wat gerechten mee gemaakt en word er steeds creatiever mee. Elke keer als een mix op is en ik maak het opnieuw is het steeds weer net iets anders. Scherper van smaak door ander paprikapoeder, minder geel door andere kurkuma of iets groener door grovere peterselie. Ik ben namelijk niet echt merktrouw bij het kopen van de aparte kruiden en specerijen. Toch is het altijd even lekker.

Ik meng de kruiden met maatlepels. Met maatlepels werken is prettiger dan dat je alles moet wegen. Zeker omdat het zo licht in gewicht is.

Voor het gebruik van de kruidenmixen raad ik je aan om het potje even te schudden of door te mengen. Vooral bij de ranchkruiden en Italiaanse kruiden zakken de poeders naar beneden als het even staat. Over het algemeen volstaan twee flinke eetlepels kruiden (30 ml) per 500 gram vlees. Je kunt ruim strooien want ik ben zuinig met het peper en zout gebruik in de mixen.

Een tip voor het kruiden van gehakt: Meng het gehakt met de kruiden. Ook hier doe ik twee flinke eetlepels op 500 gram gehakt + 1 beschuit + 1 ei. Haal er een klein balletje uit en druk deze plat. Bak gaar in de pan en proef of de hoeveelheid kruiden naar wens is. Zo kan je heel gemakkelijk de rest van de gehakt nog aanpassen.

Dit kan je maken met de kruidenmixen:


-------------------------------------------------------------

Italiaanse kruidenmix

-------------------------------------------------------------

Nasi/bami kruidenmix


Bekijk hier het recept van de nasi/bami kruidenmix
-------------------------------------------------------------

Marokkaanse kruidenmix


Bekijk hier het recept van de Marokkaanse kruidenmix
  • Marokkaanse snijbonen
  • Meng 2 flinke eetlepels kruiden samen met een fijngeknepen beschuit en een ei door 500 gram gehakt voor zeer smakelijke gehaktballen
  • Strooi de kruiden over kip
-------------------------------------------------------------

Mexicaanse kruidenmix


Bekijk hier het recept van de Mexicaanse kruidenmix
-------------------------------------------------------------

Ranch kruidenmix 



Bekijk hier het recept van de ranch kruidenmix
-------------------------------------------------------------

Kaneelsuikermix


-------------------------------------------------------------

Kruidenzout



  • Kruidenzout kan je gebruiken ter vervanging van gewoon zout. Het is nog steeds zout maar door alle toevoeging toch al vele male minder. Gebruik het ter vervanging van bijvoorbeeld aromat op een gebakken ei. Wij vinden het ook erg lekker om kip mee te kruiden. Maar let op: gebruik het met mate. 

-------------------------------------------------------------

Pittige kruidenmix



De pittige kruidenmix gebruik ik in plaats van kipkruiden, ik strooi het over een eitje of over gebakken aardappelen. Een beetje pit in de soep of saus? Ook daar is het ideaal voor. Kortom een zeer veelzijdige kruidenmix.

Als deze pagina je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------







3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke kruidenmixen allemaal! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Zijn voornamelijk basisrecepten. Dus geen aparte recepten voor taco's, fajita en burrito maar een Mexicaanse basismix die bij met alle recepten goed te combineren valt. En zo ook voor de Griekse enz. Kwam bij jou ook al wat lekkere mixen tegen, goed bezig :)

      Verwijderen
  2. Ik gebruik je kruidenmixen regelmatig, ze zijn allemaal even lekker! Heel erg bedankt voor het delen ervan!

    BeantwoordenVerwijderen