Leuk dat je een kijkje neemt op mijn foodblog en meer van mij wilt weten.
Mijn naam is Marlon (1966), ik ben getrouwd met Kees en wij hebben twee kinderen. Al van jongs af aan ben ik bezig met het verzamelen van recepten. Vroeger had ik dozen vol met tijdschriften en haalde ik de vaste rubrieken eruit die ik dan weer bij elkaar in een map deed. Ook ben ik altijd dol op kookboeken geweest en heb daar dan ook een kast vol mee staan. Op de middelbare school kreeg ik kookles en voordat de kinderen er waren heb ik kookdemonstraties gegeven bij Tupperware.
Na lange tijd gewerkt te hebben als ziekenverzorgster en daarna het organiseren van de grote maten beurzen ben ik me nog meer gaan verdiepen in het koken en ben ik zelf recepten gaan ontwikkelen. Tegenwoordig plaats ik hier recepten, doe ik kleinschalig catering vanuit huis en geef ik met regelmatig kookworkshops door het hele land. Verderop meer hierover.
Wat nog meer:
- 🍴 Ik ben meer van zoet dan van hartig eten
- 🍵 Drinken: het liefst een latte macchiato of water
- 🍺 Alcohol vind ik niet zo lekker
- 🍦 Verzot op after eight ijs, aardbei schepijs of een citroen-waterijsje op een dropstokje
- 🐶 🐈 Gek op dieren. Onze Houdini (de poes) loopt gezellig mee als we Robbie uitlaten
- 📌 Tweede leven: sinds 2012 heb ik een gbp en ben ik weer een stuk mobieler
- 📱 Ik kan heel druk zijn maar me ook verstoppen in een boek of achter m'n telefoon
- 📺 Tv: Flikken Maastricht, B&B vol liefde, muziekprogramma's, een goede film of serie
- 🎼 Muziek: zeer veelzijdig van pop tot klassiek, meezingers, Abba, Queen, Di-rect
- 🎤 Ik zing graag maar heb moeite met songteksten onthouden dus zing vaak maar wat mee
Wat ik vaak hoor:
Een vrolijke meid, gezellig, positief, enthousiast, staat voor iedereen klaar.
Ontstaan lekker eten met Marlon
Jaren geleden begon ik met het delen van recepten Hyves. Later op Facebook totdat er in 2014 een recept werd geplaatst in het magazine Boodschappen. Daar kwamen heel veel reacties op, wat leuk! Het werd tijd om te gaan bloggen.
Ik heb mijn lekkerste recepten toen overgezet op deze blog. Mijn kookstijl ging veranderen. Als je de oudste recepten hier terugleest zie je dat ik nog pakjes en zakjes gebruikte. Dit doe ik allang niet meer. Ik ben eigen kruidenmixen gaan samenstellen die ik voor heel veel recepten gebruik. Minder zout en veel meer smaak. Tijdens het koken en bakken sta ik met mijn iPhone in de aanslag om foto's te maken. De foto's die je ziet worden dus niet speciaal gemaakt om bij de blog te plakken. Ik maak ze zoals het op dat moment is. Van schalen die net uit de oven komen tot borden die vol geschept zijn. Het ziet er dus uit zoals het er bij jouw ook uit zou kunnen zien. Niet meer en niet minder. Ik maak er natuurlijk wel een sport van om aantrekkelijke foto's te maken.
De recepten
Op Lekker eten met Marlon vind je eenvoudige recepten voor de avondmaaltijd maar ook hapjes voor tussendoor en zoetigheden. Ik plaats er foto's bij zodat ze goed zijn uit te voeren. De recepten zijn zelf ontwikkeld. Ik haal wel inspiratie van andere websites maar dan nog geef ik er een eigen draai aan. Nieuwe recepten plaats ik wisselend. Het lukt mij niet om wekelijks nieuwe recepten te plaatsen gezien mijn andere bezigheden maar doe mijn best.
2016:
2016:
Lees hier meer over mijn cateringbedrijf Feestbuffetten.nl die ik in dit jaar heb opgestart.
2017:
Sinds 2017 geef ik met regelmaat kookworkshops. Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Sinds 2017 geef ik met regelmaat kookworkshops. Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Nogmaals dank voor het volgen van "Lekker eten met Marlon". Reacties onder de blogs lees ik graag. Ik wil je heel veel kookplezier wensen en heb je vragen lat je dan horen.
Veel liefs van Marlon
Wil je mij volgen, meld je dan aan bij de volgende kanalen:
Note:
De recepten op Lekker eten met Marlon mag je delen via social media maar zet wel de link erbij en zorg dat deze aanklikbaar is. Ik vind het namelijk leuk om te zien waar de bezoekers vandaan komen. Recepten klakkeloos kopiëren op andere websites is niet toegestaan. Heb respect voor bloggers die energie en tijd steken in het schrijven en publiceren van hun blogs (ik spreek hier ook voor collega bloggers). Op de foto's staat copyright dus niet zomaar gebruiken svp. Verder ben ik best lief :).
Door mijn schoonzusje heb ik leren koken... :-) groetjes, monique
BeantwoordenVerwijderenEn dat is al een tijd geleden, hihi :)
VerwijderenSssstttttt......
VerwijderenHeel leuk je nieuwe plannen Marlon!Ik wens je veel succes.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Corrie
Dankjewel :)
Verwijderengeweldige blog, dank je voor al dat eenvoudige lekkers. Al vele dingen van je mogen proberen. Ga zo door, ik kan er zeker van genieten zeg ik je. Thanks
BeantwoordenVerwijderenDank voor je lieve berichtje Heidi
VerwijderenBaal een beetje.....dat ik je blog niet eerder gevonden heb ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke recepten heb je!
Je hebt er een fan bij.
En heel veel succes met je nieuwe plannen!!
Groeten Sandra
Wat lief van je. Veel plezier met het maken van de gerechtjes.
VerwijderenIk heb een slowcooker gekocht en ga je recepten uit proberen, te beginnen met de spareribs, ben heel benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenHeel veel plezier met je slowcooker. De spareribs zijn er echt geweldig uit 😀
Verwijderen