woensdag 12 maart 2014

Koude wraps met meerdere soorten vullingen

Hier op mijn blog staan meerdere recepten waarin wraps warm worden gegeten maar koud zijn ze ook heerlijk. Een goede vulling ertussen en dan serveren bij de borrel, high tea of zomaar tussendoor. Er zijn tientallen koude wraprecepten in omloop en natuurlijk heb ik daar mijn variaties op.


Nodig:
- 1 pak wraps (6 of 8 stuks)
- 2 bakjes kruidenkaas (roomkaas)
- flinterdunne ham of kipfilet
- een halve (rode) ui heel fijn gesnipperd
- half potje augurk in kleine stukjes gesneden

Bereiding:
- Roer de roomkaas los in een kom en voeg ui en augurk toe.
- Beleg de wrap met een paar plakjes flinterdunne ham of kipfilet, kaasmengsel erop en rol ze strak op
- Rol ze in plastic huishoudfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast. Ik maak ze rustig een dag voor gebruik.
- Snijd ze in stukjes van een goede cm en serveer met een prikkertje

Variatie:
- Neem fijngesneden prei ipv augurk
- Leg er ook een blaadje sla tussen
- Maak deze wrap met oude kaas vulling
- Maak deze wrap met kip en ananas
- Maak een wrap met zalm
- Kruidenkaas met salami
- Rucola sla met geitenkaas, honing en pijnboompitjes
- Kruidenkaas, kipfilet met tuinkruiden en reepjes perzik (tip van Majel)
- Varieer ook eens met meergranen wraps, tomatenwraps, knoflookwraps enz.
- Vul de wrap met Italiaanse kaassalade


Wat is jouw favoriete wrap? Laat het weten in een reactie


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier nog meer vullingen voor wraps




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



33 opmerkingen:

  1. Wrap insmeren met Zaanse mosterd, dan plakjes pekelvlees erop en dan beleggen met Griekse witte kool rauwkost (Bieze), rollen maar.
    Wrap insmeren met roomkaas (bijv Monchou), dan plakjes zalm erop en dan wat dille met honing-mosterd dressing, rollen maar.
    Mvgr Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met ananas/kerrie saus insmeren, reepjes paté, flinterdunne spitskool, rozijnen en fijngemalen speculaasje. Oprollen en even in de koelkast leggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel Ina. Ik dacht eerst dat je alles op 1 tortilla wilde smeren, haha. De zoete variant met speculaas lijkt me ook wel wat, leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wrap met groene pesto, rucola en parma- of gandaham

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Roomkaas met bieslook dan dunne plakjes zalm en dan een beetje rucola en dan goed strak op rollen en in kleine stukje snijden en een poosje in de koelkast .

    Heerlijk als hapje bij de borrel of op een verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wrap dun insmeren met roomkaas. Carpacio, pijnboompitten, parmazaanse kaas snippers en truffelmayonaise erover. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lekker met gewone sla, zalm en groene heksenkaas. I.p.v. zalm kun je ook goed ham of kipfilet gebruiken. Mogelijkheden te over.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Voor het eerst deze wraps gemaakt volgens jouw recept Marlon dus geen tips maar wilde je laten weten dat ze heerlijk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je reactie, hoor het graag dat ze in de smaak vallen :)

      Verwijderen
  9. Roomkaas met kruiden, ham, sla, komkommer. Iedereen is altijd enthousiast als we het op tafel hebben staan bij een verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Roomkaas 2 bakjes hoeveel is dit aan gewicht?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n bakje roomkaas is meestal 125 of 150 gram. nNemt niet zo nauw welke je gebruikt

      Verwijderen
  11. Rucola pijnboompit. Verse roomkaas en zoete pun pakrika.

    Kipkerrie sla en kipfilet....het kan ook met kipsate.

    Smeerkaas tomaat (zonder pitjes) ijsberg sla.

    Rucolla brie walnoot honing monster dip....

    Voor snack tussen door is.

    Sla komkommer tomaten(zonder pitjes) krokante kip en chillie saus

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heb je de wraps, voordat je ze ging bewerken, eerst nog in de oven gehad? Zou beter rollen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik ze bij dit recept direct uit de verpakking

      Verwijderen
    2. Ik doe ze even in de magnetron (10 seconden). Dan worden ze wat zachter en makkelijker om te rollen. Maar ik gebruik glutenvrije wraps, die zijn wat stugger.

      Verwijderen
  13. Hallo allemaal, als ik wraps ga maken voor een verjaardag of zo dan warm ik ze gewone even om en om in een heel hele Hete koekenpan....zo gepiept, Erin en eruit en dan smeren en beleggen en rollen maar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. favoriet op feesten; wrap gesmeten met hummus, daarna gesnipperde rauwe ui, peppadews fijngesneden en rauwe spinazie. Te lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt idd super en helemaal als je de humus dan zelf maakt, dat is zo ontzettend lekker :)

      Verwijderen
    2. Wij eten ze graag met kruidenkaas (bv paturain),zalm en komkommer.
      De kids zijn wild van de zoete variant nl chocopasta met banaan. Deze is natuurlijk te variëren met ander fruit. Smakelijk!

      Verwijderen
    3. De zalm wrap is hier ook geliefd. Ik had de link er nog niet tussenstaan zag ik (nu gedaan), het recept staat namelijk apart op mijn blog. Zoet is altijd goed :).

      Verwijderen
  15. Wrap hapje besmeren met americain file bosuitje erop en wat loempia saus in streep erop zodat in elke wrap wat zit

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker, dat eet ik eigenlijk veel te weinig. Dank voor de tip.

      Verwijderen
  16. Wrap, verse roomkaas, mierikswortel rucolla,
    Zalm lente ui, mmmmmm. Groet Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wrap insmeren met Pesto dipje # plakken kipfilet m tuinkruiden erop in repen snijden # stukjes rode paprika # rucola op de repen leggen # oprollen .

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Philadelphia met wat olijfolie fijngesneden bieslook insmeren.
    Rucola of andere sla
    Gerookte zalm in reepjes
    Advocado schijfjes
    Kleine tomaatjes in schijfjes
    Opdraaien en in folie laten opstijven.
    Of
    Boursin au fine herbe eventueel wat yoghurt bij om het smeren gemakkelijk te maken
    Rucola of andere sla
    Serano ham of Italiaanse
    Fijne plakjes komkommer
    Tomaatjes in plakjes
    Parmezaanse kaas op strooien
    Oprollen in folie draaien en in koelkast laten opstijven.

    BeantwoordenVerwijderen