zondag 23 maart 2014

Varieer met croissantdeeg: Kaneelrondjes

De appelrondjes en hartige rondjes met bladerdeeg had ik al eerder voorbij laten komen. Ook het kaneelbrood van croissantdeeg. Dit is een variatie op beide. Kaneelrondjes.


Nodig: (voor 12 stuks)
- 1 blik croissantdeeg 
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- beetje kaneelsuiker

Maak het blikje open en rol het deeg uit. Snijd in drie stukken, negeer de schuine stippellijnen. Druk die zo nodig nog iets tegen elkaar aan. Meng de suiker met de kaneelpoeder en verdeel dit over het deeg. Rol de plakjes op aan de korte kant en snijd ze in vier delen.

Neem een muffinvorm. Leg daar papieren vormpjes in want er loopt wat suiker uit en dan plakken ze te snel vast in het blik. Vul de vormpjes met een stukje deeg.

Bak ze ca. 20 minuten de oven. Eerst 10 minuten op 180 graden en daarna 10 minuten op 150 graden.

Je kunt ze aftoppen met witte glazuur. Meng hiervoor poedersuiker met wat druppels water. Ik heb het niet gedaan omdat ik ze al zoet genoeg vond. Is wel leuker als je ze als traktatie maakt.

Variatie: 
- Het is ook lekker om deze kaneelsuikermix over het croissantdeeg te strooien
- Je kunt ze ook met andere vullingen maken, zie helemaal onderaan recepten voor meer variatie.

Of maak ze eens extra groot:Ik heb hier van twee blikjes croissantdeeg steeds een rechthoekig deel op elkaar gelegd met tussen elke laag een mengsel van bruine suiker, gewone suiker, kaneel, kaneelsuiker, wat koekkruiden, nootmuskaat en greinsuiker. Na het laatste plakje heb ik het deeg iets plat gedrukt en toen het deeg in de lengte opgerold. Daar plakjes van gesneden van ongeveer 1 cm breedte. Deze uit elkaar op bakpapier gelegd en in de oven mooi bruin en gaar gebakken. 

En zo maak je er een brood van:Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier kaneelblokjes. Zelfde recept, andere manier van rollen en bakken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten