woensdag 12 maart 2014

Quesadilla op z'n Hollands. Tosti van wraps

Deze tosti is spontaan ontstaan toen wij tortilla wraps over hadden van een Mexicaanse maaltijd. Is weer eens wat anders dan een broodtosti en wij blijven niet meer met een aangebroken pak wraps zitten. Nodig:
- 2 kleine of 1 grote wrap per tosti
- een paar plakjes gerookte kip
- geraspte kaas
- honingmosterdsaus, zelfgemaakt of kant en klaar

Bak twee wraps aan één kant lichtbruin in een droge koekenpan. Laat één wrap in de pan liggen met de bruine kant bovenop. Leg hier wat plakjes gerookte kip op, een beetje geraspte kaas en lepel er wat saus over. Leg de tweede wrap hier bovenop met de bruine kant naar binnen. Op deze manier wordt de wrap aan beide kanten gebakken en daar gaat onze voorkeur naar uit. Bak de wrap dan verder mooi bruin aan de andere kant. De tosti is klaar als de kip warm is geworden en de kaas is gesmolten. 

Snijd de tosti in vier delen en eet het warm op.


Geen kleine wraps in huis? Bak een grote ook aan één kant bruin. De kip, kaas en dressing op de helft van de bruine kant leggen, wrap dubbelslaan en verder bakken.

Variatie:
- Vul de wrap met een restje chili con carne en je hebt een Quesadilla (Mexicaanse tosti)
- Doe er kaas en wat Italiaanse kruiden tussen
- Maak een wrap warm en eet deze met boter, suiker en kaneel
- Kijk hier voor nog meer tosti tips


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten