zaterdag 21 oktober 2023

Kookworkshops met Marlon

In het verlengde van mijn blog geef ik kookworkshops aan huis of op locatie. Dit varieert van chocolade, bonbon workshops, tot high tea, diner, sushi, wereldgerechten of tapas. Hoe het werkt? 
We maken eerst een telefonische afspraak. Bespreken de wensen en dan maak ik een menu op maat. Jij zorgt voor een locatie (dit mag ook bij jou thuis zijn), ik kom naar je toe en neem mee wat we nodig hebben. Samen gaan we dan koken* en als het klaar is ga jij het met je vrienden, familie, collega's opeten en ga ik met de afwas naar huis.

*Bij chocoladeworkshops gaan we samen het lekkers bereiden en inpakken waarna ik naar huis ga. 

Hoelang duurt een workshop: 
We zijn ca. 2 tot 2,5 uur bezig excl. de voorbereiding op de plek zelf. Na het kokkerellen kunnen jullie het zo laat maken als je zelf wilt.  

Voor wie zijn de kookworkshops? 
Vriendengroepen, families, verenigingen en bedrijven. 

De workshop: 
Je bepaald zelf wat je wilt gaan maken. Ik ben thuis in hartige en zoete gerechten. We kunnen een diner maken, tapas maken of we gaan aan de gang met chocolade en maken de lekkerste bonbons. Er is natuurlijk nog meer mogelijk. Denk hierbij aan een sushi workshop, salades en sausjes bereiden voor bij de barbecue of een complete high tea maken. 

Gezelligheid tijdens de workshop staat bovenaan de lijst. Tijdens de kookworkshop leg ik uit wat we gaan doen. Ik laat de recepten zien en vertel hoe we te werk gaan. Ik coördineer en begeleid de workshop zodat alles ongeveer gelijktijdig klaar is en er niet nog een brood de oven in moet terwijl de pasta al gekookt is en weer staat af te koelen. Ook geef ik extra tips en tricks voor als je het gerecht later nog een keer wilt maken. Achteraf stuur ik de recepten per mail zodat iedereen ze heeft. 

Meestal delen we de groep in kleinere groepjes en als alles klaar is ga je gezamenlijk eten en vertrek ik weer met mijn afwas naar huis. Dan hoef je later alleen maar je zelf gebruikte spullen af te wassen. Fijn toch? 

Wat het kost? 

Voor 2023 reken ik de volgende prijzen: 
Bonbons en chocolade workshops €50,- p.p. 
Sushi workshops €60,- p.p. 
Overige workshops €55,- p.p. 
Dit is incl. de ingrediënten, excl. drank. 
De prijzen worden berekend vanaf 6 personen. Dus stel je wilt met 4 personen bonbons maken dan kost het €300.-. Ben je met 6 personen dan kost het hetzelfde en ben je met meer personen dan moet je €50,- x het aantal personen rekenen. 

Werkgebied:
Ik woon in Zoetermeer maar rij door het hele land. Voor de eerste 25 km reken ik geen kosten, daarboven reken ik € 0,25 per km. 

Actie: 
Maak nu een afspraak voor het voorjaar van 2024 en je betaald het huidige tarief. In het nieuwe jaar ben ik genoodzaakt de prijzen aan te passen. Ik heb nog slechts enkele plekken vrij voor dit jaar.     


   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten