1 lepel poeder = 4 lepels gedroogde kruiden (vlokken, snippers) = 12 lepels verse kruiden
-------------------------------------------------------------
Nodig:
Ik spreek over lepels en noem hierbij geen maat. Je kunt zelf kiezen voor theelepels of eetlepels. Ik heb hier een maatschepje van 50 ml gebruikt waarbij je een flink potje vol kruidenmix krijgt en je voorlopig vooruit kan. Bij het gebruik van de kruidenmix strooi ik eerst voorzichtig een lepel in de pan en na het proeven bepaal ik of ik nog meer wil gebruiken. Ik ben zuinig met peper en zout door mijn mixen waardoor je niet snel te veel kruidenmix gebruikt.
- 3 lepels basilicum
- 2 lepels oregano
- 2 lepels peterselie
- 1 lepel rozemarijn
- 1 lepel marjoraan
- 1 lepel salie
- 1 lepel tijm
- 1 lepel gedroogde uienvlokken
- 0,5 lepel knoflookpoeder
- 0,5 lepel paprikapoeder
Meng de kruiden en specerijen en bewaar ze in een afgesloten pot. De kruidenmix is zeker een jaar houdbaar. Schud de pot even door voor gebruik want de poeder zakt naar beneden.
De knoflook en paprikapoeder zijn optioneel. Ik meng ze door deze mix omdat ik ze toch altijd al gebruikte. Is dan lekker makkelijk als het er al in zit.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten om kruidenmixen zelf te maken
- Bekijk hier de recepten met Italiaanse kruiden
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Ik heb kippen drumsticks bereid met dit kruidenmengsel (onder het vel gestopt) en aan het eind wat zout en peper toegevoegd. Heerlijk en het scheelde veel werk alle kruiden apart toe te voegen wat ik normaal deed. Jij hebt een uitgebreider mengsel dan ik al had en ik vond het heerlijk! Groet Corrie
BeantwoordenVerwijderenMeestal zie je in Italiaanse kruidenmixen alleen de groene kruiden. Ik heb idd meer toegevoegd wat ik toch altijd gebruik als ik Italiaans kook, zoals de knoflookpoeder en paprikapoeder
VerwijderenIk ga deze ook eens maken. Als het lukt, vind je het dan goed dat ik hem ook plaats op mijn eigen blog? (Met vermelding van de bron natuurlijk). :)
BeantwoordenVerwijderenIs goed hoor Ingrid. Laat je het weten als de blog online staat?
VerwijderenDoe ik. :)
VerwijderenHi Marlon,
BeantwoordenVerwijderenKruidenmix is uitgetest en goedbevonden. ;)
Blogje staat on-line:
http://zeeuwsebabbels.blogspot.nl/2016/03/italiaanse-kruidenmix-zelf-maken.html
Leuk hoor. Veel succes bij je bezoekers!
VerwijderenWat een heerlijke kruidenmix! Ik gebruik deze altijd in mijn pastasaus. Ook je andere kruidenmixen zijn super! Bedankt voor het delen van je recepten
BeantwoordenVerwijderen