zaterdag 2 mei 2015

Geroosterde kikkererwten

Een lange tijd geleden had ik deze geroosterde kikkererwten al eens gemaakt maar daarna eigenlijk niet meer. Op de een of andere manier was het uit mijn geheugen verdwenen. In mijn zoektocht naar wat ik met de ranchkruiden kan doen en bij een gesprek over falafel moest ik er opeens weer aan denken. Zo ben ik wederom aan het experimenteren geslagen. De kikkererwten had ik nog in huis en de ranchkruiden ook dus binnen korte tijd kon ik overheerlijke verantwoorde "borrelnootjes" serveren.Nodig:
- een groot blik of 2 kleine blikken kikkererwten
- 2 eetlepels ranchkruiden
- 1 flinke theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olie

Verwarm de oven voor op 190 graden. 

Spoel de kikkererwten af. Dep droog met wat keukenpapier. Meng de erwten met de kruiden en de olie. Spreid ze uit op een ovenplaat. Ik heb er bakpapier onder gelegd.


Bak de kikkererwten in een half uurtje mooi bruin en krokant. Controleer elke 10 minuten of ze niet te hard gaan. Hussel ze na een kwartiertje een keertje door.  


Geen ranchkruiden in huis? Gebruik dan peper, zout, cajunkruiden, paprikapoeder, kerriepoeder of waar je maar trek in hebt. Zie het als chips, dat is er ook in allerlei smaakjes dus er is veel mogelijk. Warm ne koud lekker.


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

- Bekijk meer recepten met ranchkruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten