maandag 27 april 2015

Aardappelschijfjes uit de oven met ranchkruiden

De ranchkruiden zijn officieel gemaakt voor een dressing die je door de sla kunt mengen. Ik kon het natuurlijk weer niet laten en ben gaan kijken wat ik er nog meer kan doen. Zo heb ik ze laatst met wat olie door aardappelschijfjes gemengd en in de oven afgebakken. Smaakt net zo lekker als dat het eruit ziet.Nodig:
- aardappelschijfjes of andere (kant en klare) aardappeltjes
- lepeltje olie
- 1 tot 2 lepels ranchkruiden

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Gaar de aardappeltjes eerst voor in de magnetron. Bij mijn magnetron is dat ongeveer 7 minuten per 700 gram op 1400 watt. Heb je een magnetron met lager vermogen dan neem je een minuutje extra. gewoon even prikken met een vork of ze gaar zijn. 

Meng de aardappelen met olie en de kruiden. Verdeel ze over de ovenschaal en bak ze mooi bruin in ca. 20 minuten. Hussel ze tussentijds een keertje door. Gebruik je geen magnetron, bak de aardappelen dan zo'n 45 minuten in de oven op 200 graden. Deze aardappelen ga je ook lekker vinden:


Kindvriendelijk:
- Voor iedereen lekker en niet zo vet als friet

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten