- 1 kilo gehakt
- 50 ml nasikruiden (3 flinke eetlepels)
- 1 ei
- 2 boerenbeschuiten
- 100 ml ketjap manis
- 200 ml water
- olie en boter
Je kunt dit recept natuurlijk ook halveren maar als ik dan toch ballen aan het draaien ben, maak ik liever meteen en grotere hoeveelheid.
Meng het gehakt met ei, 50 ml ketjap, verkruimelde beschuiten en nasikruiden. Het gehakt moet lekker smeuïg zijn en er moeten makkelijk ballen van te draaien zijn. Maak gehaktballen van ca. 100 gram per stuk. Zet ze daarna een half uurtje in de koelkast zodat ze tijdens het bakken niet zo snel open zullen barsten.
Laat een klontje boter smelten en doe er wat olie bij. Als het goed heet is bak dan de ballen aan. Laat ze mooi bruin worden en voeg dan de rest van de ketjap en een glas water toe. Doe de deksel op de pan en laat een half uurtje sudderen.
Heb je geen zelfgemaakte nasikruiden in huis, gebruik dan twee zakjes kant en klare nasikruiden. Voeg voor de verandering knoflook, fijngesnipperde ui en peper toe.
Wij eten hier twee dagen van met vier personen. Wij aten er broccoli, bloemkool en oven aardappelen bij. Teveel gehakt kan je invriezen met de jus erbij. De ballen zijn ook lekker om koud te serveren op een boterham. Maak ze ook eens kleiner en serveer ze dan als borrelballetjes.
Variatie:
- Maak balletjes van 50 gram, druk de balletjes plat en grill ze op de BBQ als mini hamburgers
- Lekker mat satésaus
Kindvriendelijk:
- Welke gehaktbal is niet lekker? Maak ze voor de kinderen ter grootte van een bitterbal
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
- Lekker mat satésaus
Kindvriendelijk:
- Welke gehaktbal is niet lekker? Maak ze voor de kinderen ter grootte van een bitterbal
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
De Indische gehaktballen waren heerlijk! Gemaakt met jouw kruidenmix...een blijvertje!
BeantwoordenVerwijderen