Met dank aan Joyce op Facebook die me op het idee bracht.
1 lepel poeder = 4 lepels gedroogde kruiden (vlokken, snippers) = 12 lepels verse kruiden
-------------------------------------------------------------
Nodig:
Ik spreek over lepels en noem hierbij geen maat. Je kunt zelf kiezen voor theelepels of eetlepels. Ik heb een dessertlepel gebruikt. Zo maak ik een potje vol en kan ik voorlopig vooruit.
- 8 lepels gedroogde peterselie
- 4 lepels uienpoeder- 4 lepels gedroogde uienvlokken
- 3 lepels knoflookpoeder
- 1 lepel gedroogde dille
- 1 lepel gedroogde basilicum- 1 lepel gedroogde bieslook
- 0,5 tot 1 lepel zwarte peper
- 0,5 tot 1 lepel zeezout
Bij de Aldi hebben ze van die grote glazen potten met peterselie, bieslook en gedroogde uien. De Lidl verkoopt knoflookpoeder voor 0,79 cent maar ook bij een toko kan je vrij goedkoop kruiden kopen. Deze zitten wel in zakjes maar het scheelt aanzienlijk met de potjes kruiden uit de supermarkt.
Meng de kruiden en bewaar ze in een afgesloten pot.
In Amerika wordt deze mix dus veel in dressing gebruikt. Je moet dan een mix maken van 1 deel karnemelk, 3 delen mayonaise en 1 deel ranch kruidenmix. Deze dressing kan je dan mengen met groene salade. Ondertussen heb ik er al meerdere dingen mee gedaan. Ik maak er sausjes van en strooi de kruiden over mijn aardappelen. Door boter is het lekker als je een kruidenboter wilt maken.
Kijk hier naar heel veel mogelijkheden wat je allemaal met deze kruidenmix kunt doen.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten om kruidenmixen zelf te maken
- Bekijk hier meer recepten om kruidenmixen zelf te maken
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Je rach mix was lekker heb het gemaakt met magere yochert, omdat we haast geen karnemelk drinken en dacht we zien wel als het niet kan, maar dat smaakte ook lekker.
BeantwoordenVerwijderenKan prima hoor met yoghurt, ik heb het met Griekse yoghurt gedaan en ook met creme fraise als bodembedekking voor pizza (ipv rode saus). Hierop uitjes, schijfjes aardappel, mozzarella en spekjes en dan krijg je een soort flammkuchen
BeantwoordenVerwijderenIk heb de kruidenmix vandaag gemaakt en over de krieltjes in schil en die in de actifry gedaan. Zag er mooi uit en het was erg lekker. Bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenIk heb je site bij de sites gezet waar ik dagelijks even op kijk. Er staan veel lekker dingen op.
Groetjes Inge
Hallo Inge,
VerwijderenDank voor je reactie! Fijn dat het bij jullie ook zo goed smaakt. Veel succes met de andere recepten!
Groetjes van Marlon
Hoi Marlon, deze mix is een groot succes bij mijn gezin. We hebben het gebruikt in dipsaus, aardappelpuree en pasta. Bedankt voor het delen! Groet van Lynn
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan, blijft hier ook een groot succes.
VerwijderenHoi Marlon, bedankt voor je ranchkruidenrecept. Al een heerlijke saus mee gemaakt, maar de kruiden doen het ook goed in gevulde eieren!
BeantwoordenVerwijderenGoeie tip, dankjewel. Zal zeker heerlijk zijn.
VerwijderenVandaag stamppot met veldsla gemaakt met spekjes en een klein beetje geraspte kaas en een flinke schep ranchkruiden.... super lekker!
BeantwoordenVerwijderenGoed idee, die ga ik onthouden. Dankjewel 🙂
Verwijderen