woensdag 1 april 2015

Warme wrap, tortilla taart

Ik vind het leuk om Mexicaans te koken. Nog leuker wordt het als ik een restje over heb. Ik maak er dan een wraptaart van. Wij noemen het thuis de obesitaart want er gaat zoveel door dat het een echte caloriebom is, maar af en toe moet kunnen denk ik dan maar. Ideaal dus om restjes te verwerken en weer eens wat anders.Nodig voor 4 tot 6 personen:
- 6 wraps (doorsnee van springvorm)
- cheddarkaas
- (50 ml) crème fraiche
- blikje chilibonen
- geraspte kaas
- tacochips

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bodem van een springvorm in. Nu ga je stapelen. Begin met een kale wrap. Ik maak de taart met verschillende lagen maar je kunt het ook stapelen met alleen lagen chili con carne.

Begin bijvoorbeeld met een laag Mexicaanse kaassoep. Ik maakte deze dikker door het iets in te laten koken en er een extra blikje zwarte bonen doorheen te mengen. Een dag later koud verwerkt bij dit recept.


Leg er een wrap bovenop en voeg een tweede laag vulling toe. Hier een half blikje chilibonen in chilisaus gedaan. 


Leg er weer een wrap bovenop en smeer deze bijvoorbeeld in met een laag crème fraîche ...


... of met nog een laag chilibonen en wat plakjes cheddarkaas. 


Leg er steeds weer een wrap bovenop en druk het ook wat aan. Eindig met een wrap. Het is het handigst de wraps niet boven de springvorm uit te laten komen. Strooi wat geraspte kaas en paprikapoeder op de laatste wrap. De paprika geeft een mooi kleurtje na het bakken. 


Leg nu een laag aluminiumfolie over de vorm, probeer niet de kaas te raken. Ik doe dat omdat de taart vrij lang in de oven moet om door en door warm te worden en zo voorkom je dan de kaas te bruin wordt. Zet de taart nu voor 45 minuten in de warme oven. 


Haal de taart uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Strooi er voor het serveren een heel klein beetje gebroken tortillachips overheen. Snij de taart in punten. 


En omdat de zak toch open is, ook maar een beetje chips erbij. Wil je er nog andere dingen doorheen? Verwerk er paprika, ui, stukken tomaat of mais in. Serveer er een groene salade bij. Het is een machtig gerecht. Vaak blijft er nog wat van over en dat wordt dan de volgende dag koud bij de lunch gegeten. 

Kindvriendelijk:
- Niet alle kinderen zijn gek op bonen maar zo verstopt in een taart is het al snel een succes

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Geen opmerkingen:

Een reactie posten