Deze Thaise satésaus maak ik graag bij de kipsaté maar is ook heerlijk op gado gado of bij bami. Ik maak het met een kant en klare Thaise curry en kokosmelk.
Nodig (ca. 500 ml):
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
200 ml kokosmelk (crème)
150 gram pindakaas met nootjes
ca. 2 flinke eetlepels Thaise rode curry (afhankelijk van het merk)
ca. 50 ml zoete chilisaus
ca. 50 ml ketjap manis
ca. 10 ml sesamolie
ca. 50 ml water
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Fruit de ui aan en bak de knoflook mee totdat het gaar is.
Bak kort de curry mee, voeg de kokosmelk, chilisaus en ketjap toe.
Meng door en breng aan de kook.
Doe de hittebron uit. Voeg de pindakaas toe en los op in de saus.
Breng op smaak met sesamolie, peper en zout.
Maak de saus desgewenst dunner met water.
Lekker met kokosrasp, bosuitjes en/of gefrituurde uitjes.
Tips:
Begin met minder curry, chilisaus en ketjap, je kunt altijd nog extra toevoegen.
Vind je de saus te pittig door de curry, maak het dan milder met palmsuiker of (bruine) basterdsuiker. Gebruik voor meer pit extra currypasta, een rode peper of wat sambal.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten