donderdag 14 december 2023

Kip Hawaii met groenten en ananas

Onlangs maakte ik kip Hawaii wat goed in de smaak viel. Omdat ik tegenwoordig minder vlees eet en meer groenten voegde ik er een extra courgette aan toe. 

Nodig (3 à 4 personen): 
2 kipfilets
ca. 5 tomaten
2 uien
1 of 2 rode of gele paprika (of gemengd)
1 courgette
1 klein blikje tomatenpuree
klein blik ananas met sap
knoflookpoeder, paprikapoeder, zout
1 eetlepel sambal (naar smaak)
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel bruine basterdsuiker of palmsuiker, zo nodig

Bereidingswijze: 
Snipper de uien, snijd de tomaten, paprika en courgette in blokjes.



Bak de kipfilet rondom aan. Strooi er wat knoflookpoeder, paprikapoeder en zout op. 



Doe de inhoud van het blikje tomatenpuree in de pan en bak even mee zodat het kan ontzuren. Voeg de groenten toe, haal de kip uit de pan, snijd klein en doe terug in de pan. Voeg ca. 75 ml water toe en laat alles zachtjes garen. 

* Je mag de kip ook vanaf het begin in stukjes aanbakken maar ik vind het op deze manier fijner.  


Snijd de ananas in stukjes. Voeg de ananas + het sap toe aan het kipmengsel.


Breng de saus op smaak met sambal, ketjap en als je het iets zoeter wilt met bruine suiker. 

Eet de kip Hawaii met  gekookte rijst.


Tip: 
Ook broccoli erdoor of erbij is lekker. 
Voor nog meer groenten kan je de rijst ook met bloemkoolrijst mengen. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 


-----------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten