woensdag 29 november 2023

Sinterklaas dessert, snel en makkelijk te maken

Voor de lunch op het werk heb ik in een kwartier deze kruidnootjes chocolade cheesecake in elkaar gedraaid. Daarna wel een paar uur in de koelkast op laten stijven en toen was het aanvallen!


Nodig (voor ca. 10 personen):
400 gram roomkaas (zuivelspread, MonChou, Philadelphia of soortgelijks)
500 ml slagroom
200 gram melkchocolade
200 gram kruidnootjes
75 gram roomboter gesmolten
1 zakje klop-fix (maakt het mengsel net iets steviger)
100 gram suiker naar smaak
mini kruidnootjes met chocoladelaagje, optioneel
Sinterklaas schildje, optioneel
rode en gele smarties

Ik gebruik een schaal van ca. 24 x 24 cm, 2 liter inhoud. 

Smelt 200 gram chocolade au bain marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen. 

Hak de gewone kruidnootjes fijn met een hakmolentje (of keukenmachine). Meng deze met de gesmolten roomboter en verdeel over de bodem van de schaal. Druk aan met de achterkant van een lepel. 

Neem een grote mengkom en schep daar de roomkaas in. Schenk daar de slagroom bij, voeg de gesmolten chocolade, klop-fix en suiker toe. Begin met minder suiker, je kunt altijd nog extra toevoegen. 

Mix met een handmixer het roommengsel lobbig totdat het niet meer wegloopt als je de mixer stopt. Proef! Lepel wat mini kruidnootjes met chocoladelaagje door het roommengsel (optioneel). 

Schep het roommengsel op de aangedrukte kruidnootjes en verdeel het over de schaal. De schaal mag zo vol je wilt. 


Laat de cheesecake een paar uur opstijven in de koelkast of maak het een dag van te voren. Scheelt weer tijd op pakjesavond.

Versier het roommengsel met een Sinterklaas schildje, rode en gele smarties en/of nog at chocolade kruidnootjes. Ga los, je kunt ook Sinterklaasschuimpjes nemen en ander snoepgoed. 

Belangrijk:
Ga pas versieren vlak voor het opdienen. Als je dit direct na het maken gaat doen is er kans dat de kleur uit de smarties trekt en dat er condens op de chocolade komt. 

Variatie: 
Maak voor de Kerst of andere gelegenheden de bodem met een andere koeksoort. Gebruik puur of witte chocolade in plaats van melkchocolade en gebruik andere decoratie. Zo is dit dessert altijd weer leuk.Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 


-----------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten