dinsdag 14 november 2023

Haricots verts met uitgebakken ontbijtspek

Als het zo uitkomt vinden wij het heerlijk om haricot verts te eten. Deze boontjes zijn net wat chiquer dan sperziebonen en daardoor echt een verwennerij. 

Tijdens de feestdagen vind ik het leuk om ze met kleine bosjes in spek te rollen en dan even op de grillplaat te leggen. Zo voor in het weekend of zelfs doordeweeks kook ik ze eerder op de dag, koel ik ze terug en bestrooi ik ze met uitgebakken spek. Vlak voor het eten zet ik ze dan alleen nog even in de oven om door en door warm te worden. 


Nodig (2 personen):
350 gram haricot verts
85-90 gram ontbijtspek
aardappeltjes, vlees naar keus

Neem net zoveel boontjes als je denkt te kunnen eten. De verhouding haricot verts en ontbijtspek is ca. 25 gram spek per 100 gram boontjes.

Snijd de puntjes van de haricot verts. Was de boontjes en kook ze in 5 à 6 minuten gaar met naar wens een snufje zout. 

Bak ondertussen de ontbijtspek krokant en snijd in kleinere stukjes. 

Spoel de haricot verts af met koud water en doe ze over in een ovenschaal. Het ziet er mooi uit als je ze recht naast elkaar legt. Verdeel de spekjes over de boontjes en zet de schaal tot gebruik in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat de boontjes in ca. 15 tot 20 minuten heet worden. Eet de boontjes met bijvoorbeeld wat aardappelkroketjes en een stukje vlees naar keuze. 

Tips: 
- Maak de boontjes direct met de bijgerechten klaar. Spoel ze dan niet koud af, verdeel de spek erover en zet op tafel. 
- Maak trosjes van ca. 50 gram afgekoelde boontjes. Wikkel er een plakje spek omheen en leg de trosjes op een grillplaat. Ook heel leuk bij het gourmetten. 
- Bak met de spek wat uien, paprika en/of champignons mee. 


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-----------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten