Nodig:
- 300 gram roomboter
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125-150 gram (Maria)biscuitjes
- 125-150 gram lange vingers
- 50 gram pure chocolade
- 50 gram cacaopoeder
Voordat ik dit recept plaatste heb ik meerdere recepten getest en deze combinatie van hoeveelheid boter, suiker, koek en chocolade bevalt ons het beste.
Breek de koekjes en chocolade apart in stukjes. Laat de boter zachtjes smelten. Haal de pan van het vuur en los de chocolade, basterdsuiker en cacao er in op. Meng goed door elkaar.
Meng de koekjes door de boterpasta.
Bedek de lange kant van een cakevorm met bakpapier, dan kan je de cake er later makkelijker uitkrijgen. Druk de massa goed tegen elkaar aan in de vorm. Laat opstijven in de koelkast, haal het uit de vorm en snijd het in plakken. Bewaar de cake op en koele plek in een afgesloten trommel.
Serveer het in plakjes, niet te dik snijden want daar is het te machtig voor.
In stukjes breken kan ook.
Variatie:
- Maak het alleen met biscuitjes of lange vingers. De combi maakt het wel extra lekker.
- Maak het eens met volkorenkoekjes of bastognekoeken
- Meng er Malthesers door
- Serveer er een dotje slagroom erbij
- Probeer ook de witte arretjescake met kokos
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten met chocolade
- Bekijk hier meer traktaties
Erg lekker! Heb m onlangs geprobeerd te maken met kokosvet. Haha! Werd keihard!
BeantwoordenVerwijderenDaar kan ik me iets bij voorstellen want dat is al hard voor gebruik, haha. Voordeel is wel dat hij dan makkelijker te snijden is. Je brengt me ook op een idee.... wat dacht je van kokosrasp door de chocolade voordat de koekjes erdoor gaan? Lijkt me ook heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenOf van die kokos-kermis biscuitjes erdoor heen :)
VerwijderenLekker. Ik ga hem zometeen maken met biscuitjes en Bastognekoeken. (de Lange Vingers waren op), en je tip om eerst kokosrasp door de chocolade te doen lijkt me heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk ga het binnenkort eens proberen met witte basterdsuiker en witte chocolade. Die ingeving kreeg ik vandeweek. Ben erg benieuwd of dat ook zo lekker is. Ik laat het weten. En Bastognekoeken, altijd lekker :)
BeantwoordenVerwijderenIk heb alle benodigde ingredienten gebruikt alleen mijn cake viel zo weer uit elkaar. Had het idee dat er in verhouding veel te veel koekjes in zaten.
BeantwoordenVerwijderenVervelend Astrid, ik moet zeggen dat ik het de ene keer wel in plakken krijg maar ik het ook weleens in stukjes heb moeten hakken omdat het uit elkaar viel. Zou idd best kunnen dat het dan toch iets teveel koek is geweest.
Verwijderen