- 1 ons spekjes
- 2 (rode) uitjes fijngesneden
- 1 zak diepvries doperwtjes
- handje diepvries mais
- knoflook
- peper, harissa of sambal
Bak spekjes uit en fruit de uitjes en wat knoflook mee. Voeg peper naar smaak toe. Doperwtjes en mais erbij en paar minuutjes al roerend garen in de pan. Diepvries erwtjes zijn mooi helder van kleur en zijn wat knapperiger dan erwtjes uit blik. De hoeveelheden zijn richtlijnen, er kan naar hartenlust mee gevarieerd worden.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees.
Variatie:
- Wil je het minder vet, neem dan hamblokjes. Zou ook zonder vlees kunnen. Voeg dan wat rode paprika toe voor de kleur.Geeft wel een andere smaak.
Kindvriendelijk:
- Zonder ui en met minder (geen) peper vinden veel kinderen dit erg lekker
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
- Bekijk hier meer recepten met groenten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten