vrijdag 14 maart 2014

Gehaktbrood, geweldig bij de Paasbrunch

Dit overheerlijke gehaktbrood is elk jaar weer een succes bij de Paasbrunch. De eieren zitten verstopt en die zie je pas bij het aansnijden. Groot succes bij kinderen. Koud en warm lekker.  Nodig: 
- 1 kilo gehakt
- 1 pakje ontbijtspek
- 8 medium eieren
- gehaktkruiden

Kook 7 eieren half hard. Ca. 6 minuten. Zet ze na het koken meteen in koud water zodat ze niet verder garen. Kruid ondertussen het gehakt met kruiden naar wens en een rauw ei. Ik heb een zakje Bretonse kruiden en gewone kruiden gemengd. Je kunt ook een gesnipperd uitje toevoegen of wat groene kruiden.

Bedek een glazen cakevorm (of grote schaal) met de plakjes ontbijtspek. Hang deze iets over de bovenkant van de cakevorm zodat je ze later terug kunt slaan over het gehakt. Verdeel de helft van de gehakt over de bodem van de cakevorm bovenop het ontbijtspek. Pel de eieren en verdeel deze over het gehakt. Verdeel de rest van het gehakt over de eieren. Sla het ontbijtspek over het gehakt.

Plaats de cakevorm in een grotere bak die geschikt is voor de oven. Giet een kop water in deze onderste bak. Dit voorkomt dat het gehaktbrood te droog wordt. Bak het brood af in een voorverwarmde oven op ca. 160 graden. Uurtje moet goed zijn. 

Laat het brood even rusten en haal het dan uit de cakevorm.

Warm en koud lekker. Lekker bij het brunchbuffet met Pasen maar natuurlijk ook bij de warme maaltijd of op brood. 

Variatie: 
Kook per persoon een ei en rol daar ca. 100 gram gekruid gehakt omheen. Bak deze bal in de pan zoals je gewend bent. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder dat vroeger een keer voor ons deed. De ogen vielen uit mijn hoofd dat ik zo'n grote bal kreeg en toen de verrassing van dat ei. Super vond ik dat. Dit recept staat nu ook online.


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:

Een reactie posten