vrijdag 7 maart 2014

Hollandse ovenschotel

Dit recept heeft in maart 2014 in de Boodschappen gestaan. Zij zochten toen een kindvriendelijk recept. Dit gerecht is er zo één. Het leuke is dat je het ook kunt aanpassen naar de smaak van de kinderen met andere groentes, zie variaties onderaan.Nodig (voor 4 flinke eters):
- 1 bloemkool
- ca. 300 gram sperzieboontjes
- ca. 500 gram kipfilet in stukjes
- 2 zakjes aardappelblokjes
- 1 zakje kaassaus en 1 zakje kerriesaus (of 500 ml zelfgemaakte saus)
- geraspte kaas
- kip-kerriekruiden
- scheutje ketjap manis

Dit is het eerste recept op deze blog. Toen nog met zakjes saus maar zeker niet verkeerd. Onderaan het recept een verwijzing naar de mogelijkheid om zelf het sausje te maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in stukjes. Maak de boontjes schoon. Kook ze gaar in water met wat zout of een bouillonblokje. Gaar de aardappeltjes voor in de magnetron. Prik wat gaatjes in de zakjes. Vol vermogen 9 minuten bij 900 gram (1400 Watt). Als je geen magnetron hebt dan kan je de aardappeltjes ook voorkoken in een pan met wat water. Kruid de kipfilet met kip-kerriekruiden en wat ketjap manis. Bak deze gaar.

Meng aardappelen, bloemkool, sperzieboontjes en kip in een grote ovenschaal.

Maak een saus van de zakjes kerrie en kaassaus. Gewoon mengen in 1 pan. Schenk deze over de schotel.

Strooi naar smaak (milde) geraspte kaas over de schotel. Ik had deze niet meer in huis dus ik heb een stukje kaas in blokjes gesneden. Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Ca. 10/15 minuten op 200 graden tot het een mooi kleurtje heeft.

Variatie:
- De sperziebonen maakt het gerecht kleurrijk. Varieer eens met winterpeen in schijfjes, broccoli, maïs, doperwten of wat je maar lekker vindt
- Maak zelf kerriesaus en voeg daar geraspte kaas aan toe

Ik had een flinke bloemkool. Er met z'n vijven van gegeten en zelfs nog over. Hoeveelheden kan je aanpassen naar grote van aantal eters. Restje is morgen ook nog lekker.


Kindvriendelijk:
- Erg geliefd

En zo stond het recept in de Boodschappen.Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer recepten met aardappelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten