De spinazieschotel is makkelijk te maken, kan bijna niet mislukken en je kunt stiekem extra veel groenten toevoegen. Met de voorgesneden aardappelen die je tegenwoordig overal kunt kopen is het recept nog sneller geworden.
Je kunt het ook eten met verse spinazie maar met diepvriesspinazie vinden wij het 't lekkerst.
- 750 tot 900 gram spinazie a la crème
- twee kipfilets in blokjes gesneden
- 100 gram geraspte kaas
- kant en klare aardappeltjes, schijfjes of blokjes of iets dergelijks (zo'n 700 tot 900 gram)
- peper, zout, paprika en kerriepoeder of aardappelkruiden
Gebruik de hoeveelheden die je gewend bent te eten met het gezin. Neem gerust iets meer spinazie want door deze schotel wordt er meer van gegeten dan wat er normaal gegeten wordt.
Ontdooi de spinazie op de bodem van een grote ovenschaal of in de magnetron. Heb je erge vochtige spinazie laat het dan nog even uitlekken in een vergiet.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kip gaar. Kruiden naar smaak. Lekker met pikante kipkruiden maar peper en zout mag ook.
Gaar ondertussen de aardappeltjes in de magnetron (prik gaatjes in de verpakking, 7 minuten bij 700 gram vol vermogen). Prik in de aardappel of deze gaar is. Zie ook dit recept over aardappelen.
Verdeel de kipfilet over de spinazie, strooi de kaas erover. Meer kaas mag, maakt het nog lekkerder.
Verdeel de aardappeltjes over de spinazie, kip en kaas en besprenkel met een beetje olie. Strooi nog wat zeezout over de aardappelen of wissel af met aardappelkruiden, Provençaalse of Italiaanse kruiden.
Zet de schaal voor zo'n 20 minuten in de oven tot de aardappeltjes een mooie kleur hebben.
Eet smakelijk.
Variatie:
Zelfde schotel maar dan met verse spinazie. Fruit een ui en wat knoflook, spinazie erbij en laat mee fruiten totdat deze is geslonken. Giet af, voeg wat room toe, breng op smaak met peper en zout en verwerk het als hierboven
Kindvriendelijk:
- Erg geliefd
Zelfde schotel maar dan met spinazie en gehakt:
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Ziet er heerlijk uit en lekker eenvoudig; gaan we zeker proberen!!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit en wil dit vanavond gaan maken. Voor hoeveel personen is de ingrediënten lijst van hierboven?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Daan
Wij eten er met z'n vieren van. Kijk even hoeveel spinazie, kip en aardappelen je normaal met het gezin eet en pas daar het recept op aan.
BeantwoordenVerwijderenIk heb het net gemaakt ben benieuwd knuff marjolein
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd hoe jullie het vinden Marjolein. Ik heb het aantal personen in het recept erbij gezet Daan. Wij hebben 3 grote en 1 kleine eter in huis.
BeantwoordenVerwijderenHoi, gisteren gemaakt het het was super lekker, de kinderen vonden het ook heerlijk. Bedankt voor je recept. Mvg helm
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je het gemaakt hebt. Hier gaat de schaal ook elke keer schoon op. Blijft een succes.
BeantwoordenVerwijderenVanmiddag gemaakt. Was heerlijk, voor herhaling vatbaar.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Dineke.
VerwijderenWas geweldig
BeantwoordenVerwijderenDankjewel :).
VerwijderenGisteren gemaakt en het was heerlijk !
BeantwoordenVerwijderenDankjewel! Heb je het andere recept met de gehakt ook al gezien?
VerwijderenWij hebben het al meerdere malen gemaakt en het is nog steeds een succes! Lekker simpel, verantwoord en bovenal lekker!!:)
BeantwoordenVerwijderenDankjewel. Ik gebruik stiekem steeds iets meer spinazie en nog steeds gaat het schoon op :)
VerwijderenAls je het recept wil maken met de pasta, kook je de pasta dan eerst?
BeantwoordenVerwijderenJa, doen hoor. Ik doe alles gaar in de schaal voordat het de oven in gaat.
VerwijderenOke, bedankt voor het snelle antwoord!
VerwijderenGraag gedaan :)
VerwijderenWat een leuk recept! Iets aangepast ipv a la creme heb ik gehakte bladspinazie gedaan en erbij champignons, paprika en dan wat kookroom. Zit nu in de oven, maar ruikt al heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je zelf bent gaan experimenteren met het recept!
VerwijderenSUPER LEKKER en lekker makkelijk
BeantwoordenVerwijderenLees ik graag :)
VerwijderenIn een woord ...heerlijk
BeantwoordenVerwijderenDankjewel!
VerwijderenIk heb het gemaakt. Het is inderdaad een heerlijk gerecht. Zelfs mijn zoon vond het heerlijk. Voor herhaling vatbaar!
BeantwoordenVerwijderenFijn dat jullie het ook zo lekker vonden 😀
VerwijderenDit recept vandaag gemaakt, met verse spinazie. Een uitje en een restje champignons mee gebakken. Extra knoflook en schepje kruidenkaas erdoor gedaan. Superlekker. Dank weer voor dit makkelijke en smakelijke recept!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan Ella :)
Verwijderennou houden wij niet zo van spinazie a la creme ,kan t ook met verse spinazie?lijkt me erg lekker
BeantwoordenVerwijderenDat kan zeker, zie ook de reacties hierboven
Verwijderen