zaterdag 8 maart 2014

Sla met walnoten en ei

Bij deze salade heb ik me laten inspireren door Rudolph van Veen. Als ik het maak valt het altijd goed in de smaak. Er zijn ook veel mogelijkheden ter variatie, zie verderop in het recept.  Nodig:
- een bosje trio sla
- restje rucola sla, optioneel
- een handje sperziebonen
- een half bakje walnoten
- 4 eieren
- 1 tomaat in kleine blokjes
- 3 eetlepels walnootolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- peper en zeezout uit de molen

Haal de puntjes van de sperziebonen, snijd ze door midden en kook ze met wat zout beetgaar. Spoel ze af met koud water dan blijven ze mooi groen.

Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Laat ze daarin staan zodat ze goed afkoelen.

Maak een dressing van de azijn, honing en de walnootolie.

Breek de walnoten in kleinere stukjes. Rooster ze in een paar minuten mooi krokant. Niet te heet want ze verbranden snel. Voeg de walnoten nog warm toe aan de helft van de dressing zodat deze nog wat smaak opneemt van de walnoten. Laat afkoelen.

Vlak voor het serveren: snijd de blaadjes sla van het stronkje en pluk ze wat kleiner boven de kom met dressing en walnoten. Voeg de rucola, sperziebonen en tomatenstukjes toe, wat peper en zout en meng het door elkaar. Voeg naar smaak dressing toe. Breng de salade over in een andere schaal en leg de in vieren gesneden stukjes ei ertussen en erop. Smullen maar.

Variatie:
- Vervang de sperziebonen voor groene aspergetips.
- Laat tomaat weg en voeg een in blokjes gesneden appel toe
- Voeg een handje gare pasta toe aan de salade
- Voeg stukjes paprika toe
- Voeg wat uitgebakken spekjes toe
- Zonder eieren ook een goede combinatie


Deze salade is ook erg geliefd bij mijn gasten:Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten