vrijdag 21 maart 2014

Appelchips

Dit is zo leuk om te maken! Je huis gaat er heerlijk van ruiken en ze zijn hartstikke lekker. Het is een heel makkelijk recept, je moet alleen geduld hebben. Appelchips, ik denk dat ik er maar weer eens aan moet geloven. 


Nodig: (voor 1 bakplaat)
- 2 stevige appels (rubens, elstar, jonagold)
- kaneel of kaneel poedersuiker

Verwarm de oven voor op 100 graden. Niet hoger!

Ik gebruik het liefst twee soorten appels. Zo is elk hapje een verrassing. Schil de appels, snijd ze in vier stukken en haal het klokhuis eruit. Schaaf ze met een dunschiller of kaasschaaf in dunne plakjes. Niet dikker, dan duurt het veel te lang voordat ze gedroogd zijn. 

Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid daar de schijfjes op uit. Bestrooi met wat kaneel. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat ca. 1,5 uur bakken. Afhankelijk van de grootte en vochtigheid van de appels kan dit iets korter of langer zijn. Hussel ze tussentijds een keertje door.

Bewaar ze in een luchtdicht bakje zodat er geen vocht bij kan komen. Ze zijn dan weken houdbaar, alleen halen ze dat niet bij ons. Lekker als tussendoortje of door de cruesli

Variatie:
- Laat de appels ongeschild
- Haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd ze in hele dunne ringen ipv schijfjes

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met appel
Probeer ook eens tomaat te drogen


9 opmerkingen:

  1. Dan is de baktijd te kort geweest. Afhankelijk van de soort appel en de dikte van de schijfjes kan de baktijd langer of korter zijn. Zet ze gerust nog even terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas nog te dikke plakjes, vond ze al dun maar moet nog dunner. Maar weer opnieuw proberen. Ruikt zo lekker en lijkt me heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe ze ook met een kaasschaaf en dat gaat goed. Dikker is op zich wel lekker, alleen minder knapperig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die wat dikkere niet weggooien hoor! Zijn ook lekker (in stukjes) door yoghurt of vla :).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zou dat ook met mango kunnen, lijkt mij namelijk ook erg lekker...haha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gedroogde mango is te koop dus het zou moeten kunnen. Als jij het nou probeert, dan hoor ik het van je ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ze zitten nu in de oven maar ben na 1.5 uur nog niet klaar. Heb ze even op een nieuw bakpapier neergelegd en toch nog maar een half uur erin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zal deze week het bericht iets aanpassen. De tijd ligt aan de grootte van de appels en hoe dik ze gesneden zijn. Verder hangt het van het ras af. Laat ze er desnoods nog langer in.

      Verwijderen