woensdag 12 maart 2014

Hotdog / zuurkool broodjes

Gewoon een lekker simpel afbakbroodje maar wel met een hele lekkere combinatie. Worst en zuurkool. Lekker voor een zaterdagavond of als lunch. Ook heerlijk bij de mosterdsoep
Nodig:
- afbakbroodjes
- hotdogs of bockworsten
- geraspte kaas
- dotje gare zuurkool
- saus (mosterd, tomatenketchup)
- gebakken uitjes
- zure augurk

Snijd een afbakbroodje voorzichtig door. Niet te ver, moet heel blijven! Spuit of lepel er wat mosterd en/of tomatenketchup in. Leg er een hotdog in. Daarop een dotje geraspte kaas en een dotje gare zuurkool.

Zet het rooster met de broodjes laag in een voorverwarmde oven (180 graden). Bak ze in 10 tot 15 minuten af tot ze een mooi kleurtje hebben en warm van binnen zijn. Vind je het te snel gaan zet de oven dan wat lager.

Ze zijn extra lekker als je er van die gebakken uitjes over strooit. Schijfjes zure augurk ertussen (had ik niet in huis) en smullen maar.


Variatie: 

- Rol een plakje ontbijtspek om een knakworstje. Deze in een afbakbroodje met geraspte kaas afbakken
- Maak hotdogbroodjes met bladerdeeg:
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met zuurkoolWeet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten