woensdag 19 maart 2014

Rocky Road Fudge met chocolade, rolo en pepermunt

Al eerder plaatste ik een blog met het basisrecept voor Rocky Road Fudge. In deze blog laat ik stap-voor-stap met foto's zien hoe je fudge kunt maken. Heel leuk om te trakteren, cadeau te geven of om zelf van te snoepen. 


De lekkernij die ik hier ga maken heet dus Rocky Road Fudge. Ik heb het gemaakt met butterscotch chocolade, Rolo en pepermunt. Er zijn heel veel mogelijkheden, die heb ik in het vorige recept beschreven. Bij dit recept draait het vooral om de duidelijkheid met behulp van de foto's.

Gebruikt:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 200 gram butterscotch chocolade
- 200 gram melkchocolade
- 2 rollen Rolo
- 150 gram dessertmints
- pepermuntolie (optioneel)

Trek het blikje gecondenseerde melk open.


Leeg het blikje in een pan en breng het aan de kook. Zet het gas uit.


Voeg 5 druppeltjes pepermuntolie toe. Als je geen pepermuntolie hebt mag je het weglaten. Mijn pepermuntolie komt uit Duitsland omdat ik het in NL toen niet kon vinden. Door het toe te voegen krijgt de fudge nog meer een mint smaak wat wij erg lekker vinden. 


Voeg de in blokjes gebroken stukjes chocolade toe. Ik heb 2 repen butterscotch chocolade gebruikt en 2 repen melkchocolade van 100 gram. Wil je meer crunch neem dan 3 repen met butterscotch en 1 reep gewone chocolade. 


Blijf roeren tot de chocolade gesmolten is. Je krijgt dan een toffee-achtige massa.


Voeg ongeveer 150 gram kleingesneden pepermuntkussentjes toe. Roer deze er doorheen.

Ik vind het handig om de pepermuntkussentjes in een stevige plastic zak te doen en er dan met de onderkant van een beker op te gaan slaan/duwen. Ooit probeerde ik ze in een eenvoudige snijmachine te hakken en toen brak mijn mes af. Wees daar dus voorzichtig mee. 


Snijd de Rolo doormidden en roer deze er ook doorheen. De massa mag niet te warm meer zijn zodat de vulling van de Rolo niet meteen gaat smelten. Koel de Rolo desnoods voor in de vriezer.


Verdeel dan de massa over een stuk bakpapier. Je hoeft niet bang te zijn dat het uit gaat lopen. De massa is vrij stevig en ook nog in model te vormen Probeer er een vierkant van te maken zodat je het later makkelijker in blokjes kunt verdelen. 


Zet de fudge weg in de koelkast voor minimaal 2 uur. Als je het eruit haalt is het stevig geworden en wat doffer van kleur. Heb je weinig tijd dan zou je het ook in de vriezer kunnen laten opstijven. 


Snijd de rommelige randjes aan de zijkanten weg.


Snijd de fudge in de lengte in gelijke delen. 


Draai de fudge een slag en snijd hem nogmaals in gelijke delen zodat er blokjes ontstaan. Ik haal 49 blokjes uit de fudge maar dat is afhankelijk van de grootte en dikte hoeveel je er zelf uithaalt. 


Bewaar de fudge in een afgesloten trommel in de koelkast. Ik weet niet precies hoelang het houdbaar is want wij zijn er altijd binnen twee weken doorheen.


En de rest van de randjes die je weg hebt gesneden gaan bij ons in een schaaltje op tafel voor de liefhebbers. 


En de blokjes zijn leuk om cadeau te geven.Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Bekijk hier meer fudge recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten