zondag 30 maart 2014

Salade met veldsla en geitenkaas van Monique

Vorige maand stond mijn recept in het magazine Boodschappen. Wie verder heeft gekeken is ook het recept van Monique van Otterdijk tegengekomen. Afgelopen week mailde ze mij dit heerlijke recept van veldsla met geitenkaas die ik graag met jullie deel. Dankjewel Monique. 


Nodig: 
- 1 zakje veldsla
- half pakje geitenkaas
- 1 komkommer
- 1 appel
- pijnboompitjes
- appel/honingdressing (Calvé of zelf gemaakt)

Maak de veldsla schoon en doe in een grote kom. Schil de appel en snijd ze in blokjes, doe ze bij de sla. Schil de komkommer, haal de zaadjes eruit en snijd in plakjes, doe ook bij de sla. Snijd de geitenkaas klein en voeg ook toe. Bak de pijnboompitjes in olie tot ze lichtbruin worden, voeg toe. Doe dan de dressing erover. Even mengen en klaar.

Je kunt ook de salade mengen met komkommer en appel, in een schaal doen en dan de geitenkaas, pijnboompitjes en dressing over de salade verdelen. Ook de mini bolletjes geitenkaas zijn dan leuk om te gebruiken.

In plaats van zakje dressing: 
Meng 1 deel appelsap met 5 delen honing. Breng op smaak met peper en zout en een drup azijn.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten