dinsdag 11 maart 2014

Pittige snijbonen met gehakt

Deze combinatie is zoals vaker spontaan ontstaan. Er lag nog wat gehakt, ik had snijbonen en ben wat gaan rommelen en toen ontstond dit lekkere gerechtje. Zeker de moeite waard om het meer te maken en daarom deel ik het.


Nodig: (voor ca. 3 tot 4 personen)
- ca 400 gram gehakt
- ca 600 gram gesneden snijbonen
- een gesneden ui
- knoflook naar smaak
- 2 eetlepels Griekse kruiden
- ca. 1 theelepel gedroogde chilivlokken (pull biber, toko)
- ca. 1 theelepel harissa of sambal
- 1 bouillonblokje

Kook de snijbonen gaar in water met een blokje bouillon of een snufje zout. Giet af.

Fruit ui en knoflook aan en rul het gehakt mee. Voeg er Griekse kruiden, chilivlokken en harissa aan toe. De chilivlokken geeft buiten de smaak ook een mooi kleurtje aan het gerecht. Beide zijn pittig dus begin met minder en vul naar smaak bij. Voeg een scheutje water toe als je dat lekkerder vindt. Voeg de gekookte snijbonen toe en meng door elkaar.

Lekker met reibekuchen, rösti, gekookte of gebakken aardappeltjes.

Kindvriendelijk:
- Maak het niet te pittig en kinderen zullen er van smullen.

Variatie:
- Neem gyrosvlees ipv gehakt
- Voeg paprika toe aan het gerecht
- Gebruik vega gehakt

Dit recept met snijbonen en kipgehakt ga je vast ook lekker vinden:



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------






Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten