zaterdag 1 november 2014

Wat is Harissa?

Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat weg heeft van sambal en chilisaus. Het wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. De saus wordt doorgaans in tubes en blik verkocht. (Bron, Wiki).


   

Ik gebruik regelmatig harissa in mijn recepten. Mijn voorkeur gaat uit naar harissa in een glazen pot omdat deze niet naar metaal smaakt. Ipv harissa kan je ook pepers of sambal gebruiken, maar het smaakt wel anders. Ik vind harissa zachter van smaak waardoor je minder bang hoeft te zijn dat je teveel gebruikt. Het is soms zoeken want je kunt het niet overal kopen. Ik slaag vaak bij een toko of buitenlandse supermarkt. De Al`Fez is verkrijgbaar bij de grotere AH, Plus en Jumbo.  

-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:

Een reactie posten