woensdag 12 november 2014

Sinterklaas rocky road fudge met strooigoed

Over enkele weken is het alweer Sinterklaas. Ben wat dingen aan het proberen om eens wat anders voor te zetten dan hert basis snoepgoed en zo kwam ik op deze rocky's met strooigoed. 


Nodig:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 350-400 gram chocolade
- 2 handjes vulling

Als vulling heb ik gebruikt:  
- ca. 10 witte chocolade kruidnoten
- ca. 10 pure chocolade kruidnoten
- ca. 10 melk chocolade kruidnoten
- ca. 5 schuimpjes
- ca. 10 marsepein balletjes
- gewone kruidnoten
- amandelschaafsel (garnering)

Lees eerst het basisrecept hoe je fudge moet maken. Dan de fotoblog als je een nog beter beeld wilt krijgen. Mijn ervaring over deze combinatie lees je onderaan.


Voor dit recept kan je chocoladeletters gebruiken maar gewone chocolade voldoet ook prima. 

Breek de chocolade in stukjes. Snijd de kruidnoten, marsepein en schuimpjes ook iets kleiner. Verkruimel wat gewone kruidnoten voor de garnering. Los de chocolade op in de gecondenseerde melk en voeg de vulling toe. 


Verdeel de fudge over het bakpapier en strooi er verkruimelde kruidnoten en wat amandelschaafsel overheen. Laat de fudge twee uur koelen en snijd het dan in blokjes. Mijn ervaring:
De marsepein en kruidnoten in de fudge zijn een goede combinatie. De kleurtjes van de chocolade kruidnoten zie je niet meer terug in de fudge omdat deze wegsmelten door de warmte. De schuimpjes vond ik er qua smaak wat afwijkend bij. De kleur ervan staat wel leuk in de fudge en de kinderen vonden het wel geweldig.

Variatie, afwisselen met:- stukjes speculaas
- stukjes Friese kruidnoten
- stukjes echte pepernoten
- stukjes amandelnoten


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-----------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer fudge receptenWil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten