zondag 23 november 2014

Surprise gehaktbal

Heel stiekem stond dit recept al op de blog maar dan als variatie genoemd bij gehaktbrood. Onlangs heb ik het weer eens gemaakt en er meteen een foto van genomen zodat ik het nu ook kan laten zien. Onder de foto kan je lezen wat je er voor nodig hebt. 


Nodig p.p:
- 1 medium ei
- 100 gram gehakt
- gehaktkruiden

Ik had voor 5 personen 4 eieren en 500 gram gehakt. Ik heb 1 bal zonder ei gemaakt zodat je het verschil in grootte kunt zien. Rechtsboven op de foto zie je het balletje zonder ei. Bij medium eieren heb je minimaal 100 gram gehakt nodig. Heb je grotere eieren neem dan wat meer gehakt, anders kan je het ei niet bedekken.

Kook de eieren net zo hard als dat je ze graag eet. Ik heb een kooktijd van 6-7 minuten aangehouden. Laat de eieren schikken in koud water zodat ze niet verder garen.

Kruid het gehakt naar keuze en druk het plat. Rol het gepelde ei erin en probeer het gehakt gelijkmatig te verdelen. Bij één bal zag je na het bakken het ei zitten. Is niet zo erg maar wel als je het als verrassing wilt serveren. Bak de ballen rondom bruin in genoeg boter of olie zodat het niet aan de pan vast gaat zitten. Schenkt er dan een beetje water bij en laat ze verder garen in de jus.

Warm heerlijk bij de maaltijd maar koud ook lekker in plakjes op brood

Kindvriendelijk:
- Dit is een groot feest als ze het krijgen. Doe de voorbereiding als de kinderen niet thuis zijn, des te groter de verrassing als de bal door midden wordt gesneden.


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer recepten met gehakt
- Bekijk hier meer recepten met eieren
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten