Nodig:
- 250 cc brandewijn
- 4 eierdooiers (large, ca. 125 gram)
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Klop de eierdooiers schuimig samen met de suiker en vanillesuiker. Roer de brandewijn erdoor.
Giet de massa in een magnetronbestendigde schaal. Warm ca. 3 tot 4 minuten door op vol vermogen. Je hoeft de schaal niet af te dekken. Roer de eerste twee minuten elke 20 seconden door en daarna elke 15 seconden anders kookt het over. Zodra de massa dikker gaat worden is de advocaat klaar. Tijdens het afkoelen stijft het verder op. Je kunt het ook warm oplepelen.
De smaak doet mij meer denken aan Tokkelroom dan advocaat omdat het wat milder is. Lekker met slagroom maar ook over ijs of door vanille vla.
Bewaar de advocaat in een afgesloten, schone pot in de koelkast. Ik weet niet hoelang het goed blijft want bij ons haalt het vaak de tweede dag al niet.
Geen magnetron? Je zou de advocaat kunnen koken in een pan. Eigenlijk wordt dat afgeraden omdat het aan kan gaan koken en/of naar gebakken ei gaat smaken. Ik heb er zelf geen hinder van ondervonden. Ga je dit doen, klop dan de eieren op met de suiker, giet de brandewijn erbij en breng rustig aan de kook. Blijf goed roeren met een garde. Kook door tot de gewenste dikte is bereikt.
Beter is nog om de advocaat dan au bain-marie te maken. Zet een pan op met water en breng aan de kook. Zet daar een schaal op en laat daar de advocaat in garen. Het gaat dan langzaam genoeg om te voorkomen dat je een "gebakken" eierensaus krijgt.
Dit drankje op basis van advocaat zal je ook aanspreken:
Of maak deze heerlijke advocaat-mascarpone mousse:
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Dank je !!!heb zo een avond ook gehad maar het recept vergeten .nu heb ik het weer op deze manier super!
BeantwoordenVerwijderenGraag gedaan :)
VerwijderenIk ben niet zo'n wijnkenner... Wat is brandewijn?
BeantwoordenVerwijderenBrandewijn is een inmaakwijn, verkrijgbaar bij de slijter
VerwijderenEcht sterke drank, beetje stroperig,een soort likeur,een gezellig drankje om lekker te nippen.
Verwijderenook ik ben het recept kwijt geraakt, ben echt blij dat ik het nu weer heb gevonden
BeantwoordenVerwijderenAdrie Bol
Ga ervan genieten :).
VerwijderenHeerlijk voor een vrijdagmiddagborrel! Heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenHaha, geweldig. Zeer toepasselijk :). Ik kan wel een flesje maken hoor en samen met wat borrelhapjes bezorgen. Heb nml sinds afgelopen week mijn eigen cateringbedrijf geopend in Zoetermeer.
BeantwoordenVerwijderenHeb het receptje vandaag gemaakt, met iets minder alcohol, echt super lekker, bedankt👍😀
BeantwoordenVerwijderenSebastiaan
Graag gedaan :)
VerwijderenGa het zeker ns uitproberen....
BeantwoordenVerwijderenLeuk!
VerwijderenMijn dochter vind het ook zo lekker, maar die is hier eigenlijk te jong voor. Is er iets zonder alcohol wat er ook door zou kunnen maar dat het toch nog naar advocaat smaakt?
BeantwoordenVerwijderenIk heb gegoogled op recepten zonder alcohol. Staat wel het een en ander online maar ik vraag me af of je dan toch de advocaatsmaak krijgt. Ik zal dan eerder voor haar zo'n pakje met advocaatpudding halen en die in een advocaatglaasje schenken met wat slagroom.
VerwijderenIk heb alcohol staan van 96% mag dat ook , dient normaal om advokaat te maken
BeantwoordenVerwijderenIk heb echt geen flauw idee maar zal het gewoon proberen. Hooguit is je advocaat erg sterk maar dan doe je er gewoon een dotje extra slagroom op :).
VerwijderenWe gaan t proberen
BeantwoordenVerwijderenNog gedaan? Vonden jullie het lekker?
VerwijderenDank voor je aanvulling
BeantwoordenVerwijderenWerd bij mij te dun.....helaas.
BeantwoordenVerwijderenWat raar, had je dezelfde verhouding gebruikt? Misschien iets langer in de magnetron de volgende keer want het aantal watt per magnetron scheelt nogal. Dun is wel lekker over ijs of door (vanille) vla.
VerwijderenNet gemaakt, weet niet of hij tijd krijgt om af te koelen, ligt een lepel naast
BeantwoordenVerwijderenKon je meteen een nieuwe portie maken?
VerwijderenIk gebruik altijd vanillebrandewijn. Dat is wat milder van smaak.
BeantwoordenVerwijderenIk vervang een vijfde deel van de vanillebrandewijn door afgekoeld gekookt water. Dan is het minder sterk.
Dank voor je tip.
VerwijderenGelukkig,het recept v tupperware gevonden,t gaat er hier in als pap (...)..bedankt...
BeantwoordenVerwijderen