vrijdag 5 april 2019

Advocaat-mascarpone mousse met zelfgemaakte advocaat

Dit is natuurlijk het ultieme nagerecht voor Pasen maar het mag natuurlijk ook op andere dagen gegeten worden. Heerlijk met zelfgemaakte advocaat maar als je niet alles in huis hebt kan je natuurlijk ook advocaat uit een flesje gebruiken.


Nodig:
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
100 ml advocaat + beetje voor garnering
75 gram suiker
1 zakje vanillesuiker

Met bovenstaande hoeveelheid vul ik ca. 7 glaasjes met zo'n 100 ml inhoud. De advocaat maak je van brandewijn, eierdooiers en suiker. Zie hier het recept. Laat de advocaat goed afkoelen voordat je de mousse gaat maken.

Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker lobbig totdat het dezelfde substantie heeft als de mascarpone. Als je te lang klopt heb je kans dat het doorslaat naar boter.

Klop de mascarpone los met ca. 75 ml van de advocaat erdoor. Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en meng deze er heel voorzichtig doorheen zodat het lekker luchtig blijft. Sla ook de resterende advocaat erdoor zodat je nog her en der een swirl ziet zitten.

Verdeel de advocaat-mascarpone mousse over de glaasjes. Schenk op elk glaasje een dessertlepel advocaat en draai die met een satéprikker in het rond.

Tip:
- Meer advocaat mag altijd
- Niet zo op zoet, gebruik dan minder suiker

Je kunt de mousse gerust een dag van te voren maken. Bewaar het dan afgedekt tot gebruik in de koelkast.


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------


Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten