1 zakje vanillesuiker
Met bovenstaande hoeveelheid vul ik ca. 7 glaasjes met zo'n 100 ml inhoud. De advocaat maak je van brandewijn, eierdooiers en suiker. Zie hier het recept. Laat de advocaat goed afkoelen voordat je de mousse gaat maken.
Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker lobbig totdat het dezelfde substantie heeft als de mascarpone. Als je te lang klopt heb je kans dat het doorslaat naar boter.
Klop de mascarpone los met ca. 75 ml van de advocaat erdoor. Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en meng deze er heel voorzichtig doorheen zodat het lekker luchtig blijft. Sla ook de resterende advocaat erdoor zodat je nog her en der een swirl ziet zitten.
Verdeel de advocaat-mascarpone mousse over de glaasjes. Schenk op elk glaasje een dessertlepel advocaat en draai die met een satéprikker in het rond.
Tip:
- Meer advocaat mag altijd
- Niet zo op zoet, gebruik dan minder suiker
Je kunt de mousse gerust een dag van te voren maken. Bewaar het dan afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Met bovenstaande hoeveelheid vul ik ca. 7 glaasjes met zo'n 100 ml inhoud. De advocaat maak je van brandewijn, eierdooiers en suiker. Zie hier het recept. Laat de advocaat goed afkoelen voordat je de mousse gaat maken.
Klop de slagroom met suiker en vanillesuiker lobbig totdat het dezelfde substantie heeft als de mascarpone. Als je te lang klopt heb je kans dat het doorslaat naar boter.
Klop de mascarpone los met ca. 75 ml van de advocaat erdoor. Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en meng deze er heel voorzichtig doorheen zodat het lekker luchtig blijft. Sla ook de resterende advocaat erdoor zodat je nog her en der een swirl ziet zitten.
Verdeel de advocaat-mascarpone mousse over de glaasjes. Schenk op elk glaasje een dessertlepel advocaat en draai die met een satéprikker in het rond.
Tip:
- Meer advocaat mag altijd
- Niet zo op zoet, gebruik dan minder suiker
Je kunt de mousse gerust een dag van te voren maken. Bewaar het dan afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten