woensdag 17 april 2019

Chocolate bark (breekchocolade) met Paasdecoratie en gekleurde kokosrasp

Kom ik net deze foto's tegen uit 2017, blijk ik er nooit iets meegedaan te hebben hier op mijn blog. Er staan natuurlijk al een aantal breekchocolade recepten en dat zou dan ook wel de reden geweest zijn maar nu ik ze weer zie vind ik het toch te leuk om niet te delen.


Nodig:
chocolade naar keuze (puur, melk of wit)
kokosrasp
voedingskleurstof
Paasdecoratie
Je kunt breekchocolade al maken van een restje chocolade. Handig als je wat gesmolten chocolade over hebt na het maken van bonbons. Voor een plaat vol zal ik ca. 300 gram nemen.  

Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt 2/3e van de chocolade au bain-Marie. In dit geval 200 gram. Zet een schaal op een pannetje met warm water en laat daar de chocolade in smelten. Zorg ervoor dat er geen stoom of vocht in de chocolade terecht komt. Vaak helpt het om een grotere schaal te nemen dan de omvang van de pan. De schaal mag het water niet raken. Als de chocolade is gesmolten haal je de schaal van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer om en laat verder smelten.

Strijk de gesmolten chocolade zo dun mogelijk uit op een stuk bakpapier. Strooi dan de toppings erover. Laat de chocolade hard worden. 


Ik gebruik hier gekleurde kokosrasp. Hiervoor meng je een paar lepels kokosrasp met enkele druppels kleurstof. Ik vind het 't handigst om dit in een boterhamzakje te doen zodat je de kleurstof van buitenaf goed kunt mengen door de kokosrasp. Als het te vochtig is kan je het uitstrooien over bakpapier en even laten drogen. 

Als de chocolade hard is breek je het in stukken. Serveer in een leuk schaaltje of pak ze in om cadeau te geven. Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten