zondag 3 maart 2019

Bietjessalade met appel

Er staat al een bietjes maaltijdsalade met makreel op mijn blog maar een "losse" bietjessalade is ook super lekker. Lekker als lunch of om apart te serveren bij een maaltijd. Wij aten het laatst bij de frietjes.


Nodig (ca. 4 porties):
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 grote appel (Granny Smit / Jonagold)
- ca. 2 eetlepels fijngesneden augurk
- 1 kleine (rode) ui of sjalotje heel fijn gesnipperd
- ca. 3 eetlepels yogonaise (of mayonaise, frietsaus)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel piccalilly, optioneel
- peper en zout

Haal de schil van de bietjes en snijd de bietjes in plakken. Snijd deze plakken in kleine blokjes.
Voeg blokjes appel, gesnipperde ui en augurk toe. Maak een sausje van de yogonaise, mosterd, piccalilly, peper en zout. Voeg net zoveel saus toe als je lekker vindt.

Om de ergste kou van de bietjes te halen vind ik het ook lekker om ze heel even aan de kok te brengen en dan af te gieten. Ik meng de bietjes dan met de koude ingrediënten zodat de salade lauwwarm wordt. 

Garneer de salade met peterselie of bosui.



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten