Er staat al een bietjes maaltijdsalade met makreel op mijn blog maar een "losse" bietjessalade is ook super lekker. Lekker als lunch of om apart te serveren bij een maaltijd. Wij aten het laatst bij de frietjes.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
Nodig (ca. 4 porties):
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 grote appel (Granny Smit / Jonagold)
- ca. 2 eetlepels fijngesneden augurk
- 1 kleine (rode) ui of sjalotje heel fijn gesnipperd
- ca. 3 eetlepels yogonaise (of mayonaise, frietsaus)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel piccalilly, optioneel
- peper en zout
Haal de schil van de bietjes en snijd de bietjes in plakken. Snijd deze plakken in kleine blokjes.
Voeg blokjes appel, gesnipperde ui en augurk toe. Maak een sausje van de yogonaise, mosterd, piccalilly, peper en zout. Voeg net zoveel saus toe als je lekker vindt.
Om de ergste kou van de bietjes te halen vind ik het ook lekker om ze heel even aan de kok te brengen en dan af te gieten. Ik meng de bietjes dan met de koude ingrediënten zodat de salade lauwwarm wordt.
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 grote appel (Granny Smit / Jonagold)
- ca. 2 eetlepels fijngesneden augurk
- 1 kleine (rode) ui of sjalotje heel fijn gesnipperd
- ca. 3 eetlepels yogonaise (of mayonaise, frietsaus)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel piccalilly, optioneel
- peper en zout
Haal de schil van de bietjes en snijd de bietjes in plakken. Snijd deze plakken in kleine blokjes.
Voeg blokjes appel, gesnipperde ui en augurk toe. Maak een sausje van de yogonaise, mosterd, piccalilly, peper en zout. Voeg net zoveel saus toe als je lekker vindt.
Om de ergste kou van de bietjes te halen vind ik het ook lekker om ze heel even aan de kok te brengen en dan af te gieten. Ik meng de bietjes dan met de koude ingrediënten zodat de salade lauwwarm wordt.
Garneer de salade met peterselie of bosui.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Geen opmerkingen:
Een reactie posten