maandag 8 juni 2015

Kipgehakt met snijbonen en Griekse kruiden

Dit recept is eigenlijk te simpel om te plaatsen maar wij vonden het zo lekker dat ik het toch plaats zodat ik het zelf ook niet vergeet en nogeens zal maken.


Nodig (voor ongeveer 3 personen)
- 350 gram kipgehakt* 
- 1 zak snijbonen 400 gram
- 1 zak voorgesneden aardappelen 450 gram (partjes, schijfjes, wokjes, opbakaardappeltjes)
- 2 tot 3 eetlepels Griekse kruiden
- 1 ei
- 1 (boeren)beschuit
- bouillonblokje
- olie

Ik denk dat iedereen wel weet wat z'n eigen gezin als hoeveelheden eet dus pas de hoeveelheden daarop aan. Ik heb alle ingrediënten los bereid en later als mix geserveerd.

Kruid het kipgehakt met de Griekse kruiden, een ei en een fijngeknepen beschuit of wat paneermeel. Je kunt Griekse kruidenmix kopen (vaak onder de noemer gyroskruiden) maar ook zelf maken. Zoals ik het heb samengesteld hoef je niet bang te zijn om uit te schieten omdat ik vrij zuinig ben met zout en peper gebruik.

Gaar ondertussen de aardappelen voor in de magnetron. Prik een paar gaatjes in het zakje en leg ze in de magnetron. Bij mij is 4,5 minuut op vol vermogen voldoende. Zie ook hier. Geen magnetron? Dan gaar je ze gewoon wat langer in de koekenpan.

Kook de snijboontjes gaar in water met een bouillonblokje of snufje zout. Bak ondertussen de aardappeltjes met ook wat Griekse kruiden erover gestrooid en rul je gehakt in een derde pan. Als het gehakt gaar is schep je de afgegoten groenten en gebakken aardappelen erbij en kan je het serveren.

* Kipgehakt smaakt naar heel fijn gesneden kip. Je kunt ook gewoon gehakt nemen (rund of hoh) maar dan krijg je wel een ander gerecht.

Variaties:
- Wil je het gerecht uitbreiden dan kan ik me zo voorstellen dat stukjes paprika, uien, knoflook en champignons een goeie toevoeging zijn. Ik heb het hier heel erg basic gehouden.
- Wil je er een sausje bij, maak dan een knoflook-yoghurtsaus met ranchkruiden. Meng 3 lepels (Griekse) yoghurt met 1 lepel mayonaise en 1 lepel ranchkruiden. Verdun met een lepel water.
- Met sperziebonen vinden ze het bij ons ook erg lekker

Kindvriendelijk:
- Zeer geliefd


Ver weg kan je misschien ook onderstaand recept herinneren. Het lijkt er qua uiterlijk op maar geeft toch een andere smaakbeleving omdat er nu kipgehakt gebruikt wordt en de peper uit het gerecht blijft.




Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------




Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:




11 opmerkingen:

  1. Dit recept komt mooi van pas.
    Morgen gaat ik dat maar eten, lijkt me super makkelijk en erg lekker.
    Alles ervoor in huis , dus wat wil een mens nog meer .

    Lekkere blog overigens, probeer tekens ff te kijken wat er voor nieuws is .

    Groetjes Hilda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Fijn dat je de blog leuk vindt. Het recept zal smaken, is vanavond weer goed van gegeten

      Verwijderen
  2. We hebben dit afgelopen weekend gemaakt, heerlijk!
    Ik wilde er nog een sausje bij maken met ranchkruiden en ik had alles in huis behalve de uienvlokken, waar kun je deze kopen?
    Groetjes,
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Ans, ik haal ze in glazen potjes bij de Aldi. Als je ze niet hebt kan je ook wat meer uienpoeder nemen of een vers uitje door de saus snijden. Groetjes van Marlon

      Verwijderen
  3. waar haal ik die Griekse kruiden (in een Tokko???)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak ze zelf (zie recept als je de link aanklikt). Vaak kan je ook wel potjes of zakjes vinden met o.a gyroskruiden bij de grotere supermarkten die je kunt gebruiken.

      Verwijderen
  4. Vandaag kwam ik dit recept ineens tegen... Heel het gezin heerlijk van gegeten! Dit gaan we vaker doen! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Astrid,

    Wat ontzettend leuk dat je het recept meteen bent gaan proberen nadat je het tegenkwam. Fijn dat jullie het ook allemaal zo lekker vonden :)

    Groetjes van Marlon

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gisteren gegeten. 600 gram kipgehakt, 800 gram snijbonen in ruitjes (voorgekookt), grote gesnipperde rode ui, grote rode paprika in kleine reepjes, 250 gram champignons in plakjes en 1 kg vastkokende aardappelen, in blokjes gekookt en lekker bruin gebakken, gebruikt. Ook sausje met yoghurt, mayonaise en ranchkruiden erbij. Alle kruidenmixen dus zelf gemaakt volgens jouw receptuur. Grote pan. Met drie personen van gegeten. Nog voor één persoon over. Schandelijk, maar het was zóóóó lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Reacties
    1. Whahaaaa, flink gegeten dus maar goed om te horen :).

      Verwijderen