vrijdag 26 juni 2015

Banoffee de Luxe

Elders op deze blog staan recepten voor de snelle banoffee in glaasjes en een banoffee taart. Deze banoffee de luxe is een combinatie van beiden. Je kunt ze serveren als nagerecht of als lepelgebakje. Banoffee is een zoete lekkernij met koek, dulce de leche, banaan en slagroom.


Nodig (voor 8 mini glaasjes van ca. 150 ml):
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 8 oreo koekjes
- 4 kleine bananen
- 400 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tot 2 lepels suiker
- 4 aardbeien (optioneel)
- 16 koffieboontjes (optioneel)
- blokje chocolade om te raspen (optioneel)

Zorg dat het blikje gecondenseerde melk minimaal 3 uur verwarmd is. Zie recept dulce de leche. Laat afkoelen.

Breek de oreokoekjes in kruimels en verdeel over de glaasjes. Dit gaat het makkelijkst als je ze in een boterhamzakje doet en er met de onderkant van een beker of glas voorzichtig op gaat slaan. Verdeel de dulce de leche over de koekjes.


Klop de slagroom lobbig met twee zakjes vanillesuiker en één of twee schepjes gewone suiker. Rasp er een banaan doorheen.

Snijd de overige drie bananen in de lengte door midden, snijd ze in dunne plakjes en verdeel over de dulce de leche.Lepel de room over de schijfjes banaan.


Garneer nu de room zo mooi als je kunt. Ik heb er een halve aardbei (met kroontje) op gelegd, twee koffieboontjes en er een beetje chocolade overheen geraspt. Je kunt ze gerust een dag van te voren maken. Ik vind ze dan zelfs lekkerder. De koekjes worden dan wat zachter door de dulce de leche waardoor het meer een geheel wordt. Varieer met fruit.


Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?  

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier recepten met gecondenseerde melk
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


2 opmerkingen: