maandag 29 juni 2015

Roomkaas dessert of lepel gebakje

Velen zullen bekend zijn met de Monchoutaart. Ik maak het graag als nagerecht of lepelgebakje in een mini glas. Het is heel snel klaar, je kunt de gaatjes opvullen in de koelkast, je hoeft dus niet zo'n grote taart kwijt en het eet gewoon leuk. Ik gebruik er gewone neutrale roomkaas voor en met de vruchtenvulling wissel ik af. 


Nodig (voor 8 mini glaasjes van ca. 150 ml): 
- 200 ml slagroom
- 200 gram neutrale roomkaas, zuivelspread
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 flinke eetlepel aardbeienjam of andere vruchtenjam
- 8 (bastogne)koeken
- 1 blik (kersen) vlaaivulling, vruchtencompote of zelfgemaakte vruchtensaus
- witte chocolade rasp (optioneel)

Klop de slagroom lobbig met de jam en vanillesuiker erdoor. Wil je graag met verse vanille werken dan mag dat natuurlijk ook. Voeg naar wens suiker toe, ik doe dat niet omdat de vruchtencompote al erg zoet is. Meng de roomkaas door het slagroommengsel.

Breek de bastognekoeken in kruimels en verdeel over de glaasjes. Dit gaat het makkelijkst als je ze in een boterhamzakje doet en er met de onderkant van een beker of glas voorzichtig op gaat slaan. Je kunt ook (volkoren) biscuit nemen of andere koek die je in huis hebt. Probeer het in de winter eens met speculaas.

Verdeel de koekkruimels over de glaasjes:


Verdeel het roommengsel erover:


Verdeel er dan vlaaivulling of compote overheen. Ik heb dit keer gemengde vruchtencompote gebruikt:


Je kunt ze gerust een dag van te voren maken. Ik vind ze dan zelfs lekkerder. De koekjes worden dan wat zachter door de room waardoor het meer een geheel wordt. Varieer met de fruitvulling. Ook heerlijk met vers fruit. Garneer vlak voor het opdienen met witte chocoladerasp. 


Tegenwoordig maak ik de toetjes alleen nog maar met zelfgemaakte vruchtensaus. Het recept staat nu ook online hier op mijn blog. Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:Geen opmerkingen:

Een reactie posten