Nodig:
- 1 rol kant en klaar pizzadeeg
- 1 kipfilet
- 1 bol mozzarella
- 150 gram neutrale roomkaas (zuivelspread)
- zongedroogde tomaatjes- geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de kipfilet in dunne lange repen, strooi er Italiaanse kruiden over. Bak de kip gaar.
Rasp de mozzarella op een grove rasp en meng er de roomkaas en een flinke lepel Italiaanse kruiden doorheen. Je kunt ook alleen roomkaas of mozzarella nemen. Je hebt er totaal zo'n 250 gram van nodig. En niet genoeg kruiden in huis, dan kan je ook kant en klare kruidenkaas nemen.
Rol het deeg uit en bak het vijf minuten voor in de oven op een stuk bakpapier. Verdeel het kaasmengsel eroverheen. Zorg ervoor dat je het in de lengte verdeeld over het midden. Door het oprollen straks, schuift het omhoog en anders duw je het uit de rol. Zie foto.
Verdeel de reepjes kip ook in de lengte en leg de tomaatjes als een treintje tegen elkaar aan. Zo heb je straks in elk plakje brood vulling zitten. Ik had de tomaatjes eerder deze week gedroogd met ook flink wat Italiaanse kruiden eroverheen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen.
Rol het deeg op, strooi er wat geraspte kaas op en bak de broodrol in 12-14 minuten mooi bruin. Mocht er vocht van de mozzarella uit de rol gelopen zijn, keer deze dan om zet de rol nog een paar minuten terug in de oven. Laat de rol afkoelen en snijd deze in plakjes.
Variatie:
- Ik heb het al een paar keer gemaakt met kipfilet broodbeleg. De kip is dan wat minder aanwezig maar het smaakt er niet minder om.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Ik maak bijna dezelfde, alleen met pesto ipv Italiaanse kruiden, snij hem voor de oven in 1cm brede stukjes, dan (plat neergelegd) afbakken,
BeantwoordenVerwijderenLekkere hartige hapjes voor bijv verjaardag
Kan ook heel goed met pesto. Ik snij het pas na het bakken zodat de kaas er niet zo snel uit kan lopen. Ook blijft het restant langer vers, al haalt het vaak de tweede dag niet.
VerwijderenHoeveel personen kunnen van dit gerecht en deze hoeveelheid smullen?
BeantwoordenVerwijderenHallo, ik gebruik het als "borrelhapje" en dan haal je ruim 20 plakjes uit een rol. Ik denk dat als je het als hoofdmaaltijd wilt eten dat je er met twee personen goed mee weg komt.
VerwijderenEet je dit warm of koud?
BeantwoordenVerwijderenJe kunt het al eten als het uit de oven komt maar ik laat het afkoelen en eet het koud. Zie het als een ham-kaas croissantje die warm uit de oven lekker is maar die je meestal koud zal eten.
VerwijderenWat en leuk recept.
BeantwoordenVerwijderenHeb het gemaakt met kip, rode pesto, gebakken ui/champignon/tomaat mengsel. Roomkaas en mozzarella zoals in het originele recept.
Groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.
Echt leuk hè, ik heb er altijd erge positieve reacties op. Het leuke is ook dat je er zoveel mee kan. Er staan hier nog verschillende variaties op mijn uitprobeer lijstje.
VerwijderenLijkt mij ook heerlijk. Komt ook op het lijstje. :)
BeantwoordenVerwijderenBereid je maar vast voor dat je het daarna vaker gaat maken :)
Verwijderen