zondag 14 juni 2015

Mexicaanse Megaburger

Vorige week heb ik een Mega Mexicaanse hamburger op brood geserveerd en die was toch een partij lekker. Ik kan alleen maar zeggen, deze komt vaker op tafel, veel vaker! En halveren mag.


Nodig (voor 6 megaburgers):
- 500 gram HOH gehakt
- 500 gram rundergehakt
- 2 (boeren) beschuiten
- BBQ saus die je echt eens zelf moet maken
- 4 flinke eetlepels Mexicaanse kruidenmix
- 0,5 klein blikje maïskorrels
- 0,5 blikje zwarte bonen
- 6 plakjes cheddarkaas
- brood
- olie

Ik heb half om half gehakt gemengd met rundergehakt. Je kunt de gehakt gebruiken die je het liefste eet. Meng het gehakt met de fijngeknepen beschuiten, Mexicaanse kruidenmix en een flinke schep BBQ saus (ongeveer net zoveel als de inhoud van 2 eieren). Als dit gemengd is kneed je er voorzichtig de maïs en de zwarte bonen doorheen. Draai er zes mega grote ballen van en druk deze plat. 


Bak de schijven om en om in een grillpan of leg ze op de BBQ. Ze worden wat eerder bruin dan dat je gewend bent, dit komt door het karameliseren van de BBQ saus.


Zet een deksel op de pan en laat ze in een minuut of 10 garen. Dit kan iets langer duren, hangt af van de dikte van de schijf. Smeer er, als ze gaar zijn, nog een lepel BBQ saus op en leg er een plakje cheddarkaas op. Laat deze smelten. Serveer op brood. Hier met wat zongedroogde tomaatjes (ook zelf gemaakt) maar ook lekker met gewone tomaat. Voeg dan voor het groen ook wat sla toe onder de hamburger. De liefhebbers scheppen er nog een flinke klodder BBQ saus bovenop. De combinatie van het pittige van de kruiden en het zoete van de saus is subliem. 


Wij waren met vier personen en er bleef er maar 1 over. Die de volgende dag even opgewarmd en met een gewone boterham gegeten.


Variatie:
- Geen tijd of zin om zelf kruidenmix te maken? Koop een zakje burrito of taco kruidenmix
- En je mag natuurlijk ook een flesje barbecuesaus kopen ipv zelf maken
- Wikkel wat (katen)spek om de hamburger voor het bakken
- Lekker met de couscoussalade erbij


Zijn de burgers je te groot, maak er dan deze gehaktballen van.

 Mexicaanse gehaktballen

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier meer Mexicaanse recepten


Geen opmerkingen:

Een reactie posten