dinsdag 11 maart 2014

Pittige snijbonen met gehakt

Deze combinatie is zoals vaker spontaan ontstaan. Er lag nog wat gehakt, ik had snijbonen en ben wat gaan rommelen en toen ontstond dit lekkere gerechtje. Zeker de moeite waard om het meer te maken en daarom deel ik het. 


Nodig: (voor ca. 4 personen)
- ca 400 gram gehakt 
- ca 600 gram gesneden snijbonen
- een gesneden ui

- knoflook naar smaak
- 2 eetlepels Griekse kruiden
- ca. 1 theelepel gedroogde chilivlokken (pull biber, toko) 

- ca. 1 theelepel harissa
- 1 bouillonblokje

Kook de snijbonen gaar in water met een blokje bouillon. Giet af.

Wel ondertussen de Griekse kruiden (zelfgemaakte of bijvoorbeeld gyroskruiden) met een lepeltje olie en meng deze door de gehakt. Rul de gehakt gaar in wat olie of boter samen met ui en knoflook. Voeg chilivlokken en harissa toe. De chilivlokken geeft buiten de smaak ook een mooi kleurtje aan het gerecht. Beide zijn pittig dus begin met minder en vul naar smaak bij. Voeg de snijbonen toe en meng door elkaar.

Lekker met reibekuchen, rösti, gekookte of gebakken aardappeltjes. 


Kindvriendelijk:
- Maak het niet te pittig en kinderen zullen er van smullen.

Variatie:
- Neem gyrosvlees ipv gehakt

- Voeg paprika toe aan het gerecht

Dit recept met snijbonen en kipgehakt ga je vast ook lekker vinden:





Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met gehakt
Bekijk hier meer recepten met groenten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen