- 250 gram pasta
- 100 gram uitgebakken spekjes
- halve (75 gram) gerookte kipfilet in stukjes
- 1 kleine appel in stukjes
- stukjes gedroogde tomaat
- half bakje gemengde noten
- rucola sla
- saus
Maak een sausje van mayonaise, verdund met slagroom, water of yoghurt, knoflook, pesto, Italiaanse kruiden, gedroogde bruschetta kruiden, peper, peterselie, bieslook, bosuitjes. Gewoon mengen wat je in huis hebt en proeven of het lekker is.
Kook de pasta (alle soorten zijn lekker), afgieten, overspoelen met koud water tot het afgekoeld is. Ingrediënten erdoor en smullen.
Zonder de sla een paar dagen houdbaar. Met de sla korter omdat deze slap wordt. Doe daarom de sla pas vlak voor het serveren erdoor.
Variatie:
- De hoeveelheden zijn richtlijnen. Het geeft niet als je er meer of minder doorheen doet
- Maak een sausje met mayonaise, tomatenketchup, slagroom en kruiden. Doe dit samen met stukjes ham, prei en salami door afgekoelde pasta
- Varieer met pastasoorten
- Varieer met pastasoorten
Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?
-------------------------------------------------------------
Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.
Heb het nog niet gemaakt,maar het ziet er al heel smakelijk uit,probeer het zeker uit
BeantwoordenVerwijderenDan hoor ik graag of je er net zo van smult als wij doen :)
Verwijderenpas geleden gegeten en echt.............HEERLIJK!!!
BeantwoordenVerwijderenDankjewel :)
VerwijderenNet gemaakt en opgegeten,heerlijk !
BeantwoordenVerwijderenEcht een groot succes net als zoveel recepten van jou , top !
Ik lees het net op de Facebookpagina. Erg leuk dat je ook zoveel probeert 😀
VerwijderenAl een paar keer gemaakt op feestjes en altijd een succes.Ook met gerookte zalm heel lekker.
BeantwoordenVerwijderenDat kan er zeker goed door :)
VerwijderenZonder sla meegenomen in de koelbox en er gisteren op ons vakantie adres van zitten smullen
BeantwoordenVerwijderenFijn dat het goed smaakte :)
VerwijderenGemaakt voor de werklunch... heerlijk! Alleen ik heb zonder sla gedaan en in plaats daarvan komkommer er doorheen. Ook geen noten of appel erdoor maar nog steeds erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenDat is zo fijn dat je het helemaal kunt aanpassen naar wens :)
VerwijderenVoor hoeveel personen is dit recept bedacht? Heb zaterdag elf gasten en ben op zoek naar iets wat ik de dag daarvoor kan klaarmaken. Bij voorbaat bedankt voor je antwoord.
BeantwoordenVerwijderenMet deze hoeveelheden heb je ongeveer een kilo salade. Voor 10-12 personen een prima hoeveelheid als je er nog andere gerechtjes bij serveert.
Verwijderen