maandag 10 maart 2014

Spinazieschotel , gegeten in Essen

Vorig jaar tijdens de kerstmarkt kwamen wij uit bij een Turks restaurant. Mijn man bestelde toen een heerlijke spinazieschotel waar ik een paar hapjes van heb geproefd. Thuis gekomen gezocht naar het recept op internet maar kon nergens iets vinden. De hoofdingrediënten wist ik nog dus ben zelf maar eens aan de slag gegaan. Het resultaat was heerlijk. Zou nu het liefst in de auto stappen en het daar nogmaals bestellen om te proeven of het erop lijkt maar deze blijft hier op de kaart staan. Deze foto is genomen toen het in de pan zat. Ik wist niet dat het zo lekker zou zijn dus heb geen foto meer gemaakt toen het eenmaal op het bord lag. 



Nodig voor 4 personen:
- 800 of 900 gram verse spinazie
- 2 grote uien grof gesneden
- 400 gram gehakt
- blikje gepelde tomaten (blokjes)
- 2 tenen knoflook
- 2 flinke theelepels harissa, sambal of verse peper naar smaak
- 1 bouillonblokje (voor 500 cc)
- wat zeezout uit een molentje
- geraspte milde kaas
- cheddarkaas

Neem een grote braadpan of wok en laat hierin de spinazie slinken in een beetje (olijf)olie. Knip de spinazie evt. vooraf kleiner met een schaar. Laat de spinazie na het slinken uitlekken in een vergiet. Duw met een spatel het extra vocht eruit. Rul in dezelfde pan het gehakt met de knoflook en verse peper of harissa. Fruit uitje mee en de gepelde tomaat toe.

Laat alles even pruttelen tot het gehakt en de uien gaar zijn. Voeg dan de spinazie toe en maak het op smaak met zeezout en bouillonblokje. Het mag best lekker pittig zijn dus voeg evt. extra peper toe.

Schep alles in een grote ovenschaal of verdeel het over kleine ovenschaaltjes. Strooi er een beetje geraspte kaas en cheddar kaas over en zet het dan in de hete oven tot het een mooie kleur heeft. Serveer het goed heet met (Turks)brood, pasta, rijst of aardappeltjes.De naam van het officiële gerecht zoals het op de kaart stond heet Ispanakli kiymali güvec.

Bij gebruik van rundergehakt en niet al teveel kaas kan je dit als een gezonde maaltijd beschouwen.

Kom je ook weleens in Duitsland? Lees dan de blog met tips over het winkelen in Duitsland:



Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------






Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.

4 opmerkingen:

  1. Gisteren gemaakt, echt super lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je hem hebt gemaakt :). Het is zo jammer dat je bij dit soort gerechten niet zo goed kan zien hoe lekker het is.Ik ga hem binnenkort ook maar weer eens maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Net gegeten met zilverviesrijst, erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen