maandag 24 maart 2014

Varieer met croissantdeeg: Plukbrood / Breekbrood

Wat is er toch ontzettend veel mogelijk met croissantdeeg. Dit keer een plukbrood die ik al op meerdere manieren heb gemaakt. Naturel, hartig en zoet. 


Nodig: (voor de naturel variant)
- 2 blikken croissantdeeg
- springvorm


Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Open de blikjes, snijd alle lijntjes door en rol er per blikje zes croissantjes van. Snijd deze in drie stukken en verdeel ze over een ingevette springvom. 

Om het gelijkmatig te garen kan je het beste de dikste delen in het midden leggen. Leg ze niet te dicht tegen elkaar zodat ze kunnen uitzetten in de oven. 

Bak het plukbrood in ca 20 minuten gaar. Ik vond het te snel bruin worden en heb na 10 minuten de oven teruggedraaid naar 150 graden en ze er iets langer ingelaten. Het brood is gaar als het "luchtig" aanvoelt.

Variatie: 
Op de bovenste foto zie je de naturel variant. Ik vond hem wat saai dus ben verder gaan experimenteren. Heb toen deze gemaakt met pesto, dungesneden kipfilet en plakken kaas. Die was echt geweldig alleen smolt de kaas niet zo goed. De keer erna heb ik geraspte kaas gebruikt ipv plakken en dat was de uitkomst. 

Je kunt de croissantjes ook voor het oprollen vullen met kaas, kaas/ui, vleeswaren, kruidenkaas, jam, suiker, kaneelsuiker, vanillepudding, chocolade (hagelslag) of wat je maar lekker vindt. Zie hier plukbrood met chocolade en caramel

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier kaneelbrood, zelfde idee maar dan in repen gesneden


Geen opmerkingen:

Een reactie posten