maandag 29 december 2014

Varieer met bladerdeeg: Worstenbroodjes (hotdogbroodjes)

Worstenbroodjes, kroketbroodjes, frikandelbroodjes die koop je niet, die maak je zelf.


Worstenbroodjes zijn hier een groot succes met feestjes en verjaardagen. Ik maak ze van deze grootte maar ook wel als mini's. 

Nodig:
- net zoveel plakjes bladerdeeg als worstjes
- stevige knakworsten of bockworsten
- currysaus
- 1 ei
- geraspte kaas

Wij vinden de bockworsten in de glazen pot van de Aldi zeer smakelijk. Daar zitten er acht in.

Leg bladerdeeg te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer een streepje currysaus en een lepeltje geraspte kaas op het plakje bladerdeeg. Leg daar een worstje op en rol losjes op. Je kunt ze schuin oprollen of gewoon netjes recht, wat je maar wilt. Leg de worstenbroodjes op bakpapier. Niet te dicht naast elkaar want ze worden tijdens het bakken nog iets groter. Laat er ca 3 cm ruimte tussen.

Klop het eitje op en strijk dit uit over de broodjes. Strooi er nog wat geraspte kaas overheen. 

Bak de broodjes gaar en bruin in ca. 20 minuten.


Variatie:
- Voeg samen met de currysaus ook een streepje mosterd toe
- Rol het worstje in een plakje ham voordat je het in de bladerdeeg rolt
- Leg een toefje zuurkool op het worstje en gebruik mosterd ipv currysaus
- Leg een diepvries kroket in het bladerdeeg met mosterd en je hebt een kroketbroodje
- Of een frikandel, kan natuurlijk ook
- Snijd bladerdeeg door vieren en rol er mini worstjes in of gebruik croissantdeeg met kleine worstjes
- Klik op de foto voor een gezondere variant

En dit zijn de mini hotdogbroodjes:


Deze ga je ook lekker vinden. Afbakbroodjes met een worstje en zuurkool:


Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------
Bekijk hier meer recepten met bladerdeeg


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen