zondag 28 december 2014

Banoffee Pie - Bananentaart gemaakt met dulce de leche

Er zijn heel veel recepten van deze heerlijke bananentaart. Hier is mijn variant. Handig want je hebt geen oven nodig.


Nodig:
- 1 pak bastogekoeken
- 75 gram roomboter of margarine
- 60 gram pure chocolade
- 1 blikje gecondenseerde melk (dulce de leche)
- 4 grote of 5 kleine bananen
- 1/2 bakje pecannoten
- 400 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1,5 zakje klopvast
Springvorm of quichevorm

Maak van het blikje gecondenseerde melk een dulce de leche.

Verkruimel de bastogekoeken. Verwarm zachtjes de boter in een pan tot het gesmolten is en zet dan het gas uit. Smelt 50 gram van de chocolade in de boter. Schenk het chocolademengsel over de koek en meng het door elkaar. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk het goed aan. Zet het in de koelkast zodat het op kan stijven.

Smeer de dulce de leche uit over de koekbodem en zet dan terug in de koelkast tot gebruik. De toffee is hier wat licht van kleur omdat ik hem maar 2 uur had gekookt. Drie uur heeft wel mijn voorkeur, dan is hij donkerder en iets steviger. Als je de dulce de leche eerder hebt gemaakt dan kan je het zachter (smeerbaarder) krijgen door het even in de magnetron te verwarmen. Haal het dan wel uit het blikje en warm het op in een magnetron bestendigde schaal.

Klop de slagroom stijf met de klopvast en vanillesuiker. Maak het niet te zoet want dat is de rest van de taart al. Snijd de bananen in stukjes en verdeel deze over de toffee. Strooi daar in stukjes gesneden pecannoten overheen (kan je ook weglaten als je daar niet zo van houdt). Daar de lobbige slagroom over verdelen en ik heb er voor de sier nog zo'n 10 gram chocolade overheen geraspt.

Note: In een springvorm krijg je de taart er beter uit gehaald. Ook leuk in 1 persoons glaasjes.Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

- Bekijk hier recepten met gecondenseerde melk
- Bekijk hier recepten met dulce de leche


Geen opmerkingen:

Een reactie posten