donderdag 4 december 2014

Warme advocaatdrank met slagroom

Afgelopen weekend ben ik naar de Kerstmarkt in Essen en Düsseldorf geweest waar volop eierpunch werd geschonken. Ik heb er van geproefd maar mijn ding is het niet. Onderstaand drankje vind ik wel lekker. Op de site van Koffietijd zag ik dat ze het Heiße Oma noemen. Wij noemen het gewoon warme advocaat met slagroom. Verder voor de kinderen een variant zonder alcohol.


Nodig:
- 1 deel advocaat
- 2 delen melk
- scheut rum
- slagroom

Breng de melk en de advocaat aan de kook. Voeg een scheut rum toe en laat even doorkoken. De meeste alcohol verdampt dan maar de smaak wordt fantastisch. Wil je het sterker laat het dan niet doorkoken of voeg meer advocaat toe. De advocaat maak je natuurlijk zelf.

Deze drank is vooral heerlijk bij guur weer. Stel je voor dat je terugkomt van een flinke schaatstocht en door en door koud bent. Laat je dan verwennen met deze drank, hmmmm.

Kinderen in huis die geen alcohol mogen maar wel zo'n geel drankje willen? Meng warme melk met een scheut koude vanillevla. Was mijn dochter haar lievelingsdrankje al toen ze net kon praten. Vlamm-etje noemde wij het. Vla Met Melk

Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------
Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:


2 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij dat heerlijk. In de zorg gaven ze 30 jaar geleden toen ik als leerling ziekenverzorgster werkte in de dementenzorg: koffie met advocaat op de zaterdagen. Heeeeerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind de eierpunch heerlijk maar dit ga ik ook zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen