woensdag 26 november 2014

Zelf advocaat maken met slechts vier ingredïenten

Uit de periode dat ik nog Tupperware demonstraties gaf heb ik een lekker recept voor advocaat. Heel snel gemaakt met hulp van de magnetron.


Nodig:
- 250 cc brandewijn
- 4 eierdooiers (large, ca. 125 gram)
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker


Klop de eierdooiers schuimig samen met de suiker en vanillesuiker. Roer de brandewijn erdoor. 

Giet de massa in een magnetronbestendigde schaal. Warm ca. 3 tot 4 minuten door op vol vermogen. Je hoeft de schaal niet af te dekken. Roer de eerste twee minuten elke 20 seconden door en daarna elke 15 seconden anders kookt het over. Zodra de massa dikker gaat worden is de advocaat klaar. Tijdens het afkoelen stijft het verder op. Je kunt het ook warm oplepelen.

De smaak doet mij meer denken aan Tokkelroom dan advocaat omdat het wat milder is. Lekker met slagroom maar ook over ijs of door vanille vla.


Bewaar de advocaat in een afgesloten, schone pot in de koelkast. Ik weet niet hoelang het goed blijft want bij ons haalt het vaak de tweede dag al niet. 


Geen magnetron? Kook de advocaat in een pan. Het oorspronkelijke recept was met gebruik van de magnetron maar ik heb geen hinder ondervonden op het fornuis zoals een aangekoekte bodem of gebakken ei smaak. Klop de eieren op met de suiker, giet de brandewijn erbij en breng aan de kook. Blijf goed roeren met een garde. Kook door tot de gewenste dikte is bereikt. 


Dit drankje op basis van advocaat zal je ook aanspreken:Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------


14 opmerkingen:

 1. Dank je !!!heb zo een avond ook gehad maar het recept vergeten .nu heb ik het weer op deze manier super!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet zo'n wijnkenner... Wat is brandewijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brandewijn is een inmaakwijn, verkrijgbaar bij de slijter

   Verwijderen
 3. ook ik ben het recept kwijt geraakt, ben echt blij dat ik het nu weer heb gevonden

  Adrie Bol

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk voor een vrijdagmiddagborrel! Heerlijk recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, geweldig. Zeer toepasselijk :). Ik kan wel een flesje maken hoor en samen met wat borrelhapjes bezorgen. Heb nml sinds afgelopen week mijn eigen cateringbedrijf geopend in Zoetermeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb het receptje vandaag gemaakt, met iets minder alcohol, echt super lekker, bedankt👍😀

  Sebastiaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ga het zeker ns uitproberen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn dochter vind het ook zo lekker, maar die is hier eigenlijk te jong voor. Is er iets zonder alcohol wat er ook door zou kunnen maar dat het toch nog naar advocaat smaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb gegoogled op recepten zonder alcohol. Staat wel het een en ander online maar ik vraag me af of je dan toch de advocaatsmaak krijgt. Ik zal dan eerder voor haar zo'n pakje met advocaatpudding halen en die in een advocaatglaasje schenken met wat slagroom.

   Verwijderen