maandag 15 december 2014

Soesjestaart

Dit een leuk nagerecht als je meerdere eters hebt. Denk aan een verjaardag of een ander feestje. Goedkoop en simpel met diepvriessoesjes uit de supermarkt. En wil je uitpakken, dan maak je ze zelf of haal je ze bij de banketbakker. Het doet het vooral heel erg goed bij kinderen. Nog leuker is het als de kinderen het zelf mogen maken.


Nodig:
- 2 flinke pakken diepvriessoesje (Aldi, à 400 gram €1,35 per doos)
- 100 gram chocolade 
- evt strooisel, hagelslag

Je kunt ook zelf soesjes bakken maar met feestdagen of verjaardagen is het vaak al zo druk en daarom gebruikte ik hier diepvriessoesjes.

Verwarm de chocolade au bain-Marie. Ik meng het liefst half puur en half melk chocolade. Neem een groot bord of een schaal. Werk met bevroren soesjes en laat het later pas ontdooien, dan werkt makkelijker. 

Bedek de bodem van het bord met een laag soesjes. Doop nu 1 voor 1 een soesje met de onderkant in de gesmolten chocolade en leg deze voorzichtig op de onderste laag soesjes. Bouw zo de taart op. Lepel de overgebleven chocolade over de taart en strooi er wat versiersel overheen.

Bewaar de soesjestaart tot gebruik in de koelkast. Ga uit van ongeveer twee uur ontdooitijd (in koelkast). Maak je de taart pas vlak voor het eten dan kan je hem ca. een uurtje buiten de koelkast laten ontdooien. Bij het serveren mag iedereen een soesje van de taart plukken, dit gaat niet zo makkelijk, vaak wordt een soesje fijngeknepen maar dat maakt het eigenlijk wel leuk. 

Varieer met verschillende kleuren chocolade, zilveren pareltjes of andere versiering. Met Kerst doet de kersthagelslag het goed en zo kan je met Pasen paashagelslag gebruiken.
Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten