woensdag 12 maart 2014

Hotdog / zuurkool broodjes

Gewoon een lekker simpel afbakbroodje maar wel met een hele lekkere combinatie. Worst en zuurkool. Lekker voor een zaterdagavond of als lunch. Ook heerlijk bij de mosterdsoep




Nodig:
- afbakbroodjes
- hotdogs
- geraspte kaas
- dotje gare zuurkool
- saus (mosterd, tomatenketchup)
- gebakken uitjes
- zure augurk

Snijd een afbakbroodje voorzichtig door. Niet te ver, moet heel blijven! Spuit of lepel er wat mosterd en/of tomatenketchup in. Leg er een hotdog in. Daarop een dotje geraspte kaas en een dotje gare zuurkool.

Zet het rooster met de broodjes laag in een voorverwamde oven (180 graden). Bak ze in 10 tot 15 minuten af tot ze een mooi kleurtje hebben en warm van binnen zijn. Vind je het te snel gaan zet de oven dan wat lager.

Ze zijn extra lekker als je er van die gebakken uitjes over strooit. Schijfjes zure augurk ertussen (had ik niet in huis) en smullen maar.


Variatie: 

- Rol een plakje ontbijtspek om een knakworstje. Deze in een afbakbroodje met geraspte kaas afbakken
- Klik op de foto voor een andere variant. Ook mogelijk met frikandel of kroket




Als dit recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken?

-------------------------------------------------------------

Bekijk hier meer recepten met zuurkool
Bekijk hier meer recepten met brood


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen