maandag 2 maart 2015

Roseval aardappeltjes uit de oven

Wij zijn gek op aardappelen uit de oven. Het liefst met schil. Er zit enorm veel smaak aan en het is heel eenvoudig te bereiden. Ideaal met visite want er kan geen friteuse tegenop bakken. 

Deze keer had ik Roseval aardappeltjes bereid met Provençaalse kruiden en later gemengd met spruitjes. Je kunt ze natuurlijk bij alles eten dus als je spruitjes niet lust dan eet je ze gewoon bij iets anders. Wat dacht je ervan om ze eens te eten ipv friet met een lekkere dot mayo erbij :).


Nodig (voor ca. 4 personen):
- 1 kilo roseval aardappelen
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels gedroogde (of liever verse) Provençaalse kruiden
- snufje zeezout

Een Roseval aardappel is een stevige romige aardappel met een rode dunne schil. Bij AH verkopen ze Pommes Rouges en de Lidl verkoopt rode krielaardappeltjes. Voldoet allemaal prima. Door de dunne schil kan je ze heel makkelijk met schil eten en dat geeft een lekkere knapperige beet. 


Was de aardappel en snijd ze in stukken of in de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 220 graden. 


Slechts enkele aardappelen:
Kook de aardappelen gaar in een beetje water of op vol vermogen in de magnetron. Ga dan uit van 1 minuut per ons aardappelen bij 1400 Watt. Heb je een magnetron met minder vermogen, neem dan iets meer tijd en prik of de aardappel gaar is. Ik doen het in twee delen, twee keer 500 gram. Je ziet dat na het garen de schil van kleur is veranderd.


Verdeel de aardappel over een ovenschaal. Strooi het zeezout en de kruiden erover en besprenkel met wat olie. Zet de schaal hoog in de oven.


Na ongeveer 15-20 minuten komen de aardappelen mooi bruin gebakken uit de oven. Ik hussel ze na de eerste 10 minuten even door.

Veel aardappels tegelijk:
Gaar de aardappelen niet voor en bak ze gaar en bruin gekleurd in ca. 40 minuten in de oven op 180 graden. Test of ze gaar zijn, mogelijk hebben ze iets langer nodig, hangt af van hoe groot je ze snijdt.


Hier heb ik de aardappelen gemengd met gekookte spruitjes en geserveerd met een lekker stukje vlees. Ze zijn ook leuk om als tapas te serveren met meerdere andere hapjes.



De Hasselback aardappelen ga je ook lekker vinden


Geen Provençaalse kruiden in huis? Zeezout, wat (gedroogde) peterselie, snufje paprikapoeder is ook al lekker. Ook zijn aardappelen met ranchkruiden erg lekker. 

Kindvriendelijk:
- Als de kinderen geen schil willen eten, schil dan een paar aardappelen en leg die in een hoekje van de ovenschaal

Als het recept je aanspreekt, wil je dan mijn Facebookpagina liken? 

-------------------------------------------------------------



Wil je een foto pinnen, gebruik dan onderstaande foto op Pinterest:



Weet je dat ik kookworkshops geef? Van chocoladeparty's (bonbons en truffels maken) tot high tea's, sushi workshops, wereldgerechten en meer. Deze geef ik bij jou thuis of op locatie naar keuze. Heb je een vrijgezellenfeest, familiefeest of zoek je een leuk bedrijfsuitje, lees dan hier meer informatie om een gezellige kookworkshop te boeken. Bij grote groepen neem ik een collega mee.  

2 opmerkingen:

  1. ik zoek vergeefs naar een printversie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas is die optie niet mogelijk bij blogspot. Je zou het recept kunnen kopiëren naar Word en dan daar vandaan printen. Zelf bewaar ik recepten op Pinterest.

      Verwijderen